על רקע כוונת משרד האוצר לשנות באופן חד-צדדי את תוכנית הרפורמה המתוכננת במיסוי משקאות אלכוהוליים, תוכנית שגובשה במשך שלוש שנים בשיתוף יבואני המשקאות, פנה בדחיפות סמנכ"ל חטיבות ענפיות באיגוד לשכות המסחר חיים עוז לשר האוצר בדרישה לבלום את השינוי המתוכנן, שיביא לפגיעה חמורה בציבור היבואנים.
כתב עוז ליאיר לפיד: "ביום 1.6.10 אישרה ועדת הכספים את הרפורמה במיסוי משקאות אלכוהוליים, אשר על הכנתה שקדה רשות המסים למעלה משנתיים, במקצועיות ובהשקעת זמן ומחשבה, תוך שיתוף יבואנים ויצרנים מקומיים. בנוסף, נשלחו לרשות המסים פניות והתייחסויותיהם של ארגוני סחר בינלאומיים ועמדותיהם נבדקו ונשקלו בין יתר השיקולים שנלקחו בחשבון באותה עת.
"הצו שאושר, קבע כי שיעור מס הקנייה החל על משקאות אלכוהוליים יעמוד, עד שנת 2014, על 20 שקל לליטר כוהל + 75% לפי ערך, והחל מינואר 2014 שיעור מס הקניה על משקאות משכרים יעמוד על 80 שקל לליטר כוהל. תהליך זה נעשה במדורג באופן מכוון, על מנת לאפשר לענף האלכוהול כולו להיערך לשינויים המשמעותיים בשיטת המס".
לדבריו, "בהסתמך על הרפורמה שאושרה ובהתאם לתקופת ההסתגלות שניתנה, ישנם יבואנים אשר תכננו את צעדיהם בהתאם לשינוי הצפוי וחתמו הסכמי הפצה והסכמים מול לקוחות, השקיעו בתקציבי שיווק ועוד.
"לאחרונה הוחלט להקדים את החלת הרפורמה מיום 1.1.14 ליום 1.7.13, וכן הוחלט להעלות את שיעור מס הקנייה מ-80 שקל לליטר כוהל ל-105 שקל. על אף ההפתעה בהקדמתה בחצי שנה של כניסת הרפורמה לתוקף והעלאת שיעור מס הקנייה, היבואנים לא הביעו התנגדות לכך, שכן הבינו כי הדבר נעשה במסגרת פעולות רבות שננקטו על ידי משרדך לטובת צמצום הגירעון של מדינת ישראל".
לדברי עוז, במידה והאוצר רוצה לשנות כעת את תוכנית הרפורמה, עליו להיוועץ גם בגורמים המקצועיים, קרי היבואנים, על מנת למנוע פגיעה קשה בעסקיהם: הוא כתב: "השינוי ברפורמה יפגע קשות בעסקים רבים הפועלים בענף, לרבות ביבואנים, נותני שירותים, משווקים וכמובן בצרכן הסופי. לא יעלה על הדעת להחליט כעת, שלוש שנים לאחר קבלת ההחלטה לגבי הרפורמה, על שינוי השיטה מבלי להיוועץ ביבואנים ובארגונים הבינלאומיים, או לכל הפחות לתת להם הזדמנות להשמיע עמדתם".
כץ ביקש מהשר לפיד להעביר ליבואנים כל החלטה שתתקבל לשם מתן התייחסות מקצועית.