בית משפט מחוזי בבאר שבע התיר לפרסום את שמו של יעקב עובדיה, עובד סוכן אנייה, החשוד בהברחת סיגריות יוקרתיות ומשקאות אלכוהוליים מהנמל.
בחודש נובמבר, במהלך פעילות בנמל שלחוקרי מכס אשדוד, נעצר לבדיקה רכב בו נהג עובדיה. כשהוא נדרש להתלוות לחוקרים לבדיקת תכולת רכבו, נמלט עובדיה מהמקום. בחיפוש שנערך ברחבי הנמל אותר הרכב בבטן אונייה ליבוא כלי רכב. עובדיה נעצר לחקירה בחשד למעורבות בניסיון הברחת טובין לישראל.
מהחקירה עלה חשד שגורמים באנייה הזמינו טובין עתירי מס מחנויות הדיוטי פרי במסווה של צידה לאונייה לשימוש הצוות וללא תשלום מסים, ומכרו אותם לחשוד ולעובדים נוספים של סוכן אונייה. לאור העובדה שלחשודים, מתוקף תפקידם, היתה גישה לנמל ברכבם, ובעקבות היחסים, שרקמו, על פי החשד, עם בעלי תפקידים באונייה, התאפשר להם להיכנס עם הרכב לבטן האונייה, לקבל את הטובין, להסליק אותם ברכב ולצאת משטח הנמל מבלי לשלם מסים.
בחיפוש בבתי החשודים נמצאו עשרות פאקטים של סיגריות יוקרתיות ועשרות בקבוקים של משקאות אלכוהוליים יוקרתיים, החשודים כמוברחים.
בית משפט השלום בקרית גת דחה את בקשת עובדיה לאסור את פרסום שמו, לאור העובדה שהוא לא שוכנע שפרסום השם יגרום לו נזק חמור, המצדיק חריגה מעקרון פומביות הדיון. עובדיה ערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי והשופט אליהו ביתן קבע ש"המסקנה מכל האמור היא שהמערער לא הראה שפרסום שמו, כשלעצמו, יגרום לו נזק חמור ומשכך אין לחרוג מהכלל שהליכי בית המשפט מתקיימים בפומבי וניתן לפרסמם".