40 ימי מאסר לתייר שהבריח זהב

התייר נתפס במכס נתב"ג עם 8 ק"ג מטילי זהב בערך של 1.1 מיליון שקל. המס על המטילים עומד על כ-200 אלף שקל


11:55 ,01.07.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

תייר מברלין ירצה 40 ימי מאסר בפועל, לאחר שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בהברחת שלושה מטילי זהב לישראל.

 

מדובר היה במטילי זהב מסווים, שמשקלם הכולל הוא 8 ק"ג, שוויים כ-1.14 מיליון שקל, וניסיון להתחמק מתשלום מס בשווי של כ-205 אלף שקל.

 

עוד נגזר על התייר על ידי בית משפט השלום בפתח תקוה קנס בסך 200 אלף שקל ושישה חודשי מאסר על תנאי.

 

ההליכים שנקטה רשות המסים נגד התייר היו מהירים, החל באיתור ניסיון ההברחה, דרך החקירה עצמה וכלה בהגשת כתב האישום, שהבשיל לגזר הדין, והכל בפרק זמן של חודשיים.

 

התייר נחת בישראל באפריל השנה ועבר במסלול הירוק, כשהוא נושא עימו שני תיקים. הוא התבקש על ידי בודקי מכס נתב"ג למסור את תיקיו לשיקוף, שם זוהו שלושה עצמים כהים וחשודים. בבדיקה פיזית של תכולת התיקים אותרו שלוש קופסאות ובתוכן מוסלקים מטילי הזהב, שנצבעו בצבע אפור ועליהם הודבקו מבנים מוקטנים מפלסטיק עם הכיתוב ברלין. מדובר היה במזכרות מיניאטוריות של שער ברנדנבורג.

 

החקירה בעניין ניסיון הברחה הועברה לטיפול חקירות מכס ירושלים והדרום. לאחר חקירה מזורזת הוגש כתב האישום. בטיעונים לעונש טען עו"ד שלומי קלימיאן מהיחידה המשפטית הארצית לתיקי מכס: "מדובר במעשה הברחה מתוכנן ומתוחכם ולא במעידה רגעית. היה ומעשה ההברחה היה יוצא לפועל, היה נגרע מהקופה הציבורית סכום מס משמעותי, של למעלה מ-200 אלף שקל. מדובר בפגיעה קשה בקופה הציבורית ובערך השוויון בנטל נשיאת המס".