מכון היצוא מעריך: יצוא המזון יגדל ב-5 השנים הקרובות ב-60%

בשנת 2005 הסתכם יצוא המזון בכ-650 מיליון דולר. יחזקאל אסיה מעריך כי יצוא המזון יגדל לכ-1 מיליארד דולר ב-2010. מכון היצוא מתכנן לקיים השנה שבוע מזון ישראלי בארה"ב ובגרמניה


00:00 ,26.04.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

בשנת 2005 הסתכם יצוא המזון בכ-650 מיליון דולר. יחזקאל אסיה מעריך כי יצוא המזון יגדל לכ-1 מיליארד דולר ב-2010. מכון היצוא מתכנן לקיים השנה שבוע מזון ישראלי בארה"ב ובגרמניה
 
יצוא המזון של ישראל יגדל ב-5 השנים הקרובות ב-60% ויגיע בשנת 2010 לכ-1 מיליארד דולרים. כך מעריך, יחיאל אסיה, מנכ"ל מכון היצוא, לקראת הכנס השנתי הענפי של ענף המזון במכון היצוא, "שוק המזון העולמי: מגמות והשתלבות היצואן הישראלי", שנערך היום, 26 באפריל, במלון דן בת"א.
 
הסיבות להערכת אסיה לגידול הצפוי ביצוא המזון הן הגברת מאמצי השיווק של חברות המזון הגדולות, השקעה בפיתוחים וטכנולוגיות; יצוא מזון דרך נישות חדשות כגון: גורמה, מזון בריאות, יין, תוספי מזון, אורגני וכו' - תחומים שעד היום יצואני המזון כמעט ולא עסקו בהם. וכן יצוא מזון לשווקים נוספים מעבר לשוק הכשר.
 
מנכ"ל מכון היצוא ציין כי יצואני המזון עדיין אינם מנצלים את מלוא פוטנציאל היצוא שקיים היום בשווקי העולם, וכי מכון היצוא מסייע בפעילות שיווקית נרחבת על מנת להביא להכפלת יצוא המזון בשנים הקרובות.
 
ענף המזון במכון היצוא פועל ליצירת הזדמנויות עסקיות ליצואנים הישראלים על ידי הבאת קניינים מרשתות נבחרות ופעולות גנריות לקידום הענף בחו"ל.
 
ענף המזון בראשות מיכל נאמן מתכנן עד סוף שנת 2006 לערוך שבוע מזון ישראליברשת Shoprite בארה"ב, אחת מרשתות המזון הגדולות בארה"ב ובחנויות מזון עצמאיות. כמו כן לקיים פרוייקט קידום רכישת מוצרי מזון תוצרת כחול לבן בקהילות היהודיות בארה"ב.
 
מכון היצוא מתכנן לשלב חברות ישראליות בשבוע מזון ים תיכוני אשר עורכת רשת מובילה בגרמניה KAUFHOF במהלך חודש אוגוסט הקרוב. כמו כן, מתכנן מכון היצוא לערוך אירוע טעימות מוצרי חלב תוצרת ישראל בארה"ב.
 
הענף מתכנן עוד להשתתף ב-4 תערוכות בחו"ל בהן תערוכת יין בלונדון, אנגליה במחצית מאי; תערוכת מותגים פרטיים באמסטרדם בסוף חודש במאי; תערוכת מזון גורמה ניו יורק בחודש יוני; תערוכת מזון כשר ניו יורק בחודש נובמבר. ענף המזון במכון היצוא מתכנן בנוסף לקחת חלק בתערוכת היין הישראלי שתתקיים בתל אביב ביוני.
 
ממכון היצוא נמסר, כי כיום ישנם כ- 250 יצואני מזון ישראלים. בשנת 2005 גדל יצוא המזון בכ-10% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם בכ-650 מיליון דולר.