מכון היצוא מסייע לייצא יין לבריטניה; 18 יקבים ישראלים ישתתפו באירוע טעימות בלונדון ב-29 במרס

מכון היצוא החליט לרכז מאמצים ולסייע לתעשיית היין הישראלית להגדיל את היצוא לבריטניה, כמו גם לאירופה כולה ולמתג את תעשיית היין הישראלי האיכותי. בין שאר הפעילויות שמכון היצוא מבצע כדי לממש מטרה זו, בולט אירוע טעימות יין


00:00 ,28.03.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

מכון היצוא החליט לרכז מאמצים ולסייע לתעשיית היין הישראלית להגדיל את היצוא לבריטניה, כמו גם לאירופה כולה ולמתג את תעשיית היין הישראלי האיכותי. בין שאר הפעילויות שמכון היצוא מבצע כדי לממש מטרה זו, בולט אירוע טעימות יין.
 
יחיאל אסיה, מנכ"ל מכון היצוא שמסר על כך ציין, כי ב-29 במרס, יקיים מכון היצוא בלונדון, בשיתוף הנספחות המסחרית של ישראל בבריטניה, אירוע טעימות יין בהשתתפותם של 18 יקבים ישראלים.
 
אסיה הדגיש, כי באירוע יציגו היקבים הישראלים - אפרת,  בנימניה, ברקן,  גולן, דלתון, הרי גליל, כרמל, יקבי נח ויקבי הבוטיק - אמפורה, בזלת הגולן, המסרק, יתיר, ססולוב, צרעה וקסטל - אשר משתתפים באירוע תחת מותג Handcrafted Wines of Israel, את יינותיהם לתעשיית היין בלונדון - קניינים, מפיצים, בעלי מסעדות, ייננים, עיתונאים  ואוהבי יין.
 
באירוע ישתתפו גם מועצת החלב ומחלבות שטראוס, גד, גלעד, טרה ועוד. אשר יקדמו את הגבינות הישראליות האיכותיות.
בערב יתקיים קוקטייל חגיגי בחסות שגרירי ישראל באנגליה ובהשתתפותם של ראשי הקהילה היהודית בלונדון ומקבלי החלטות.
 
אסיה הוסיף, כי אשתקד נערכו אירועי טעימות יין דומים בשטוקהולם ובפריז שזכו להצלחה רבה.
 
מנכ"ל מכון היצוא ציין, כי בשנת 2004 גדל יצוא היין לאירופה בכ-37%, לעומת השנה שקדמה לה והסתכם בכ-4.5 מיליוני דולרים.
 
סה"כ יצוא היין לחו"ל הסתכם אשתקד ב-13.6 מליוני דולרים, המהוה גידל של 22% לעומת השנה שקדמה לה.