ברבעון השני הסתכם סך היצוא של 100 היצואנים המובילים ב-6.8 מיליארד דולר בהשוואה ל-6.9 מיליארד דולר ברבעון הראשון. יצוא סך הסחורות ברבעון השני לגוש הסחר של אירופה רשם ירידה כ-2.7% ביחס לרבעון הקודם
מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת ערך ניתוח של מדד 100 יצואני הסחורות המובילים בתעשייה. מהנתונים עולה כי ברבעון השני הסתכם סך היצוא של 100 היצואנים המובילים ב-6.8 מיליארד דולר בהשוואה ל-6.9 מיליארד דולר ברבעון הראשון, ירידה של כ- 1.9%. זאת לעומת גידול בסך היצוא התעשייתי ללא יהלומים של כ-2.5% ביחס לרבעון הקודם. גודל היצוא של היצואנים המובילים ברבעון השני של השנה נמצא נמוך בכ-10% מרמת שיא היצוא אליה הגיעו היצואנים המובילים לפני שנתיים (רבעון שני 2008). העלייה המצטברת של יצוא המובילים בארבעת הרבעונים האחרונים מסתכמת בכ-23%.
עוד עולה מהנתונים כי לירידה בסך היצוא ברבעון השני ביחס לרבעון הקודם לו הביאו ענפי הטכנולוגיה העילית מעורבת, ירידה של כ- 5.7% וענפי הטכנולוגיה המסורתית מעורבת, ירידה של כ-5%. לעומתם הגידול המתון בענפי הטכנולוגיה העילית שיצואם גדל בכ- 2.3% והטכנולוגיה המסורתית שגדלה בכ-10% בלמה במידת מה את הירידה הכוללת ביצוא.
יצוא סך הסחורות ברבעון השני לגוש הסחר של אירופה רשם ירידה כ-2.7% ביחס לרבעון הקודם לו.
יצואם של המעסיקים הגדולים (המעסיקים מעל 1,000 עובדים) מקרב 100 היצואנים המובילים גדל ברבעון השני בכ-3% לאחר שברבעון הראשון של 2010 ירד היצוא שלהם, ובכך שבה קבוצה זו למגמת הגידול ביצוא שאפיינה אותו ברבעונים השלישי והרביעי של 2009.
כך עולה מניתוח שנערך לאחרונה במינהל המחקר והכלכלה במשרד התמ"ת המתייחס לשינויים בהתפתחות היצוא בקרב 100 יצואני הסחורות המובילים בתעשייה הישראלית.
מנכ"ל התמ"ת, שרון קדמי, התייחס לנתונים שעולים במחקר ואמר כי "היצואנים הישראלים מתמודדים בהצלחה עם משבר כלכלי עולמי ומוכיחים את בגרותו של המשק הישראלי. מדינת ישראל, לאור גודלה הקטן, הינה מדינת תלוית יצוא, וככזו המשרד פועל במשנה מרץ לחתימת הסכמים בינ"ל, פתיחת שווקים חדשים ויצירת כלים לסיוע ועידוד תעשיה כחול לבן, בעיקר באמצעות מינהל סחר חוץ בתמ"ת ומערך הנספחים המסחריים". לדבריו, גידול הייצוא יאפשר צמיחה כלכלית בסדרי גודל מהותיים ויבטיח את יכולתה של המדינה לספק רמת רווחה גבוהה לתושביה.
באשר לירידה במשקלם של היצואנים הקטנים והבינוניים, אמר קדמי כי נושא זה מקבל התייחסות רבה של המשרד, וניתן להזכיר את התכנית שהשקנו "200 פי 2" - תכנית לעידוד הייצוא במגזר זה. "אנו פועלים לכניסת עסקים בינוניים וקטנים לשוק היצוא ורואים בכך הזדמנות גדולה לעידוד הצמיחה והגדלת כוח העבודה".
נציין כי הניתוח מתבסס על מדד היצואנים המובילים בתעשייה הישראלית, והוא עוקב אחר התפתחות הייצוא לפי סיווג טכנולוגי של ענפי התעשייה, גושי סחר, ארצות יעד וגודל יצואנים. המדד מתפרסם על ידי המינהל מדי רבעון זו השנה הרביעית.
מדד 100 יצואני הסחורות המובילים בתעשייה ירד ב-1.9%
ברבעון השני הסתכם סך היצוא של 100 היצואנים המובילים ב-6.8 מיליארד דולר בהשוואה ל-6.9 מיליארד דולר ברבעון הראשון. יצוא סך הסחורות ברבעון השני לגוש הסחר של אירופה רשם ירידה כ-2.7% ביחס לרבעון הקודם
00:00 ,17.08.2010
עשוי לעניין אותך
לרגל הקמת החטיבה החדשה: שורת מינויים ב-UPS ישראל
"ציוץ" ישראלי לעידוד כחול לבן
תובענות ייצוגיות – חלק ב'
חברת SCI מכריזה על פתיחתו של קו ישיר מהודו לים התיכון
מנכ"ל אל על: אני מחויב לחברה, לקידומה והובלתה
כסלו משנעת הציוד של UEFA לישראל