עו״ד אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר: על הממשלה להזרים כבר היום 43 מיליארד שקל למגזר העסקי, שכן זהו הפסד הפדיון של כל המגזר העסקי כתוצאה ממשבר הקורונה עד כה. על הממשלה לתת לעסקים פיצוי אמתי וישיר ולא באמצעות מנגנון ההלוואות, אותן צריך להחזיר.
לדברי לין, המקור למימון יגיע מקיצוץ רוחבי ומיידי של 20% בכל משרדי הממשלה והמגזר הציבורי, פרט למערכת הבריאות. ״לא ייתכן שבזמן שהמגזר העסקי גוסס, נמצא על סף קריסה ונושא במלוא הנזקים, המגזר הציבורי ממשיך להתנהל כאילו כלום לא קרה, וההוצאה הממשלתית מתנפחת באופן חסר תקדים. בהיעדר מנהיגות כלכלית רצינית אין את האומץ לראות במצב כהזדמנות לקצץ ב׳שמן׳ כדי להעביר ל׳רזה׳.
״אם רוצים שתהיה התאוששות כלכלית והכנסות המדינה יגדלו בעתיד הקרוב, הממשלה צריכה להבין שחייבת להיות שותפות אמת עם מגזר העסקי. מדיניות הממשלה מפלגת את העם לשניים. היא מובילה לשבר חברתי וקודחת את המחאה החברתית הבאה״.
ניתוח שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר עולה כי הנזק נטו לעסקים במגזר העסקי, לחודשים מרץ אפריל 2020 עד כה כתוצאה ממשבר הקורונה, נאמד בכ-43 מיליארד שקל. נתון זה מתייחס לפדיון במגזר העסקי, בניכוי תשומות שנחסכו, ובניכוי הוצאות כח אדם שמרביתו יצא לחל״ת (לא כולל תעופה).
הענפים העסקיים העיקריים שנפגעו עד כה כתוצאה ממשבר הקורונה בשיעורים של מעל 80% הן בכמות העסקים והן ברמת הירידה בפדיון הם מסחר סיטונאי וקמעונאי (non food), שירותי אוכל ואירוח, ענפי התיירות, שירותים כלליים, (פיננסים וביטוח, ניהול, תמיכה, אמנות בידור ופנאי, טכניים וכו). שאר העסקים במגזר העסקי נפגעו אף הם אך בשיעורים נמוכים יותר, העומדים על בין 15% ל-50% (לא כולל תעופה).