לין: הפחתת המכס על יבוא מוצרי מזון עממיים תוזיל מחיריהם

נשיא איגוד לשכות המסחר ציין שיעורי המכס הגבוהים גורמים לכך שהיצרנים המקומיים כמעט ולא חשופים לתחרות. הוסיף בתגובה להצעה להוריד את המע"מ על מוצרי המזון כי "קביעת שיעורי מס סלקטיביים במע"מ תקעקע את יסודות מערכת המס המוצלחת ביותר שהונהגה בישראל"


00:00 ,06.08.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא איגוד לשכות המסחר ציין שיעורי המכס הגבוהים גורמים לכך שהיצרנים המקומיים כמעט ולא חשופים לתחרות. הוסיף בתגובה להצעה להוריד את המע"מ על מוצרי המזון כי "קביעת שיעורי מס סלקטיביים במע"מ תקעקע את יסודות מערכת המס המוצלחת ביותר שהונהגה בישראל"
 
"קיימת דרך בדוקה ובטוחה להוזלת המחירים על מוצרי מזון עממיים - הפחתת מסי המגן הפנטסטיים על יבוא מוצרי מזון בסיסיים". כך אמר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בתגובה להצעת שר הרווחה, יצחק הרצוג, להוריד את המע"מ על מוצרי מזון.
 
מבדיקת אגף יבוא, מכס ותקינה באיגוד לשכות המסחר עולה כי שיעורי המכס על מוצרי חלב ושמנת מרוכזים מגיעים עד 212%; על יבוא תפו"א טריים או צנונים שיעורי המכס מגיעים עד 230%. על מלפפונים טריים - שיעורי המכס מגיעים עד 170%; תירס מתוק שאף הוא מוצר עממי עד 128%; שיעורי המכס על יבוא עגבניות טריות או צנונות מגיעים עד ל-272%; שיעור המכס על יבוא בשר בקר טרי או צנון - 190%.
 
לדברי לין, "שיעורי מכס גבוהים אלה גורמים לכך שהיצרנים המקומיים כמעט ולא חשופים לתחרות. ביטול המע"מ לא יביא בהכרח להוזלת מוצרי המזון. המחירים בשוק המקומי מתיישרים תמיד עד לנקודת התחרות מול מחירי המוצרים המיובאים. הדרך הנכונה ביותר להוזלת מחירי המוצרים, היא לחשוף אותם לתחרות בייבוא".
 
לין, אשר שימש בעבר כממונה על הכנסות המדינה, אמר בנוסף כי ההצעה  להורדת המע"מ אינה מועלית בפעם הראשונה. הצעות דומות הועלו ונדחו בעבר משיקולים נכונים. "מס ערך מוסף הינו מערכת המס הטובה ביותר שנבנתה בישראל. אם נתחיל באופן סלקטיבי לקבוע שיעורי מס שונים, אנו נקעקע את יסודות מערכת יעילה זו, ואט אט המע"מ יהפוך לדיפרנציאלי."