יחיאל אסיה: 40 - 50 חברות ישראליות עשויות להשתלב בקרוב בפעילות הרכש הממשלתי בארה"ב

יחיאל אסיה: בהמשך לפעילות מכון היצוא, 40 - 50 חברות ישראליות עשויות להשתלב בקרוב בפעילות הרכש הממשלתי בארה"ב ; מעריך - בשנתיים הקרובות היצוא לשוק הפדרלי האמריקאי יסתכם בכ- 100 מיליון דולר;


00:00 ,09.12.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
יחיאל אסיה: בהמשך לפעילות מכון היצוא, 40 - 50 חברות ישראליות עשויות להשתלב בקרוב בפעילות הרכש הממשלתי בארה"ב ; מעריך - בשנתיים הקרובות היצוא לשוק הפדרלי האמריקאי יסתכם בכ- 100 מיליון דולר; סמנכ"ל סוכנות הרכש והניהול של ממשלת ארה"ב, יגיע לארץ ב- 20 בינואר לסמינר מכון היצוא בנושא זה

כ- 40 - 50 חברות ישראליות, עשויות להשתלב בתקופה הקרובה בפעילויות הרכש הממשלתי בארה"ב, באמצעות סוכנות הרכש והניהול של ממשלת ארה"ב - GSA. כך מעריך יחיאל אסיה, מנכ"ל מכון היצוא. וזאת כפועל יוצא לפעילות המכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בין-לאומי בארה"ב בנושא זה, בשיתוף עם משרד האוצר (הנציגות הכלכלית של ישראל בוושינגטון).

אסיה מעריך, כי בשנתיים הקרובות היצוא של ישראל לשוק הפדראלי האמריקאי הלא ביטחוני יגיע לכ-100 מיליון דולר, לעומת היקף אפסי כיום.

מנכ"ל מכון היצוא ציין, כי היקף המכירות בשוק האמריקאי, באמצעות סוכנות הרכש והניהול של ממשלת ארה"ב יגיע השנה לכ- 30 מיליארד דולר, עם צפי לגידול ל- 50 מיליארד דולר כבר בשנה הבאה. זאת בשל חקיקה חדשה מחודש מאי השנה, המאפשרת גם ל- 50 המדינות של ארה"ב לבצע רכש של מוצרים בתחום טכנולוגית המידע באמצעות סוכנות הרכש והניהול של ממשלת ארה"ב.

אסיה ציין, כי במטרה להביא את סוכנות הרכש והניהול של ממשלת ארה"ב לנגישות לחברות ישראליות, מקיים מכון היצוא ב-20 בינואר 2004, סמינר בנושא זה. לשם כך יגיע לארץ דיוויד דרבקין, סגן המנכ"ל למדיניות רכש של ה - GSA. במסגרת הסמינר יתקיים פאנל עם 3 חברות אמריקאיות המוכרות ל - GSA. כן יבצע מכון היצוא הדגמות מעשיות לתהליך הרישום והרישוי כדי להיות ספק לשוק הפדראלי האמריקאי, זאת באמצעות סדנת מחשבים.

יצחק רוזן, מנהל ענף פרויקטים בינלאומיים במכון היצוא, מסר כי סוכנות הרכש והניהול של ממשלת ארה"ב GSA) ), הנה הגוף האמריקאי המעניק מעמד של ספק מורשה לחברות מסחריות למכור לשוק הפדראלי האמריקאי.

גוף זה מהווה את אחד המסלולים באמצעותו רוכשות הסוכנויות הפדראליות וגופים מורשים אחרים, מוצרים ושירותים מסחריים.

ראוי לציין כי קיימות הזדמנויות עסקיות בשוק הפדראלי בארה"ב שכדאי ליצואנים הישראליים למצותן. זאת בשל היקפי הרכש, הביטחון בתשלום בזמן וצבירת שם בשוק האמריקאי המקומי.

עד כה לא נעשה בו שימוש נרחב, גם לא בקרב חברות ישראליות אשר להן משרדים בארה"ב.