יו"ר ארגון בתי התוכנה בהתאחדות התעשיינים : שינוי החוק לעידוד השקעות הון- קטלני לתעשיית התוכנה
עמירם שור: שינוי החוק לעידוד השקעות הון- קטלני לתעשיית התוכנה; ימנע קליטתם של כ- 1,000 מובטלי היי-טק ובוגרי אוניברסיטאות מדי שנה בענף; ימנע הקמתם של כ- 50 חברות תוכנה חדשות בשנה בארץ
00:00 ,19.08.2002
עמירם שור: שינוי החוק לעידוד השקעות הון- קטלני לתעשיית התוכנה; ימנע קליטתם של כ- 1,000 מובטלי היי-טק ובוגרי אוניברסיטאות מדי שנה בענף; ימנע הקמתם של כ- 50 חברות תוכנה חדשות בשנה בארץ
שינוי החוק לעידוד השקעות הון הוא קטלני לתעשיית התוכנה. כך מזהיר עמירם שור, יו"ר אירגון בתי תוכנה בהתאחדות התעשיינים ויו"ר קבוצת מ.ל.ל תעשיות תוכנה בע"מ.
במכתב אל שמואל מרדכי, מנהל מרכז ההשקעות טוען שור כי יותר מ- 90% מ- 500 בתי התוכנה הקיימים בארץ, מצויים במרכז (בעיקר בת"א , חיפה, וירושלים). לטענתו, תעשיית התוכנה לא תעבור לפריפריה לשם קבלת פטור ממס למשך 10 שנים מהרווח הראשון, כפי שמוצע בשינוי החוק לעידוד השקעות הון. (כיום, במסגרת החוק, מפעל תוכנה במרכז הארץ זכאי לפטור ממס למשך 10 שנים מהרווח הראשון).
שור מסביר , כי במרכז הארץ מצוי ההון האנושי לתעשיית התוכנה. מצב שלא ישתנה בשנים הקרובות עד אשר תיווצר סביבה דומה של נגישות, תנאי מחיה, אוניברסיטאות ומצבור הון אנושי באזורי הפריפריה .
יו"ר אירגון בתי תוכנה בהתאחדות התעשיינים מזהיר כי, המשמעות של שינוי החוק הינה למעשה סוף עידן הפריחה והצמיחה של תעשיית התוכנה, תעשייה שצמחה ב- 20% - 30% בממוצע בשנה, (עד לפני משבר ההיי-טק האחרון). כתוצאה מכך, מתריע שור, לא נוכל לקלוט יותר כ- 1,000 עובדים בממוצע לשנה, הן מקרב מובטלי ההיי-טק והן מקרב בוגרי האוניברסיטאות, שסייעו עד היום לפתח את תעשיית התוכנה.
שור מזהיר, כי שינוי החוק יביא גם לכך שתעשיות תוכנה חדשות כ- 50 בשנה (כולל סטארט-אפ) לא תקומנה יותר בישראל, אלא ייבחרו לעבור לחו"ל. "שום בית תוכנה חדש שיקום בארץ לא יוכל לשרוד אם אין לו מוצרים ליצוא, ונתמך ע"י החוק לעידוד השקעות הון" , אומר שור.
תעשיית התוכנה מעסיקה כיום כ- 14 אלף עובדים , ויצוא התוכנה אמור להסתכם השנה בכ- 2.8 מיליארד דולר.
עשוי לעניין אותך
עבודה בבתי המכס בחול המועד סוכות
ישראל שוטלנד: מכון היצוא מרכז מאמץ להגביר את השתתפותם של יצואנים בתערוכות בחו"ל
עמוס רבין - מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית
דוד ארצי מעריך: התעשייה הישראלית מפסידה מליוני דולרים לשנה, בשל האפליה לרעה במכרזים ממשלתיים
50 חקלאים מכל הארץ השתתפו בקורס הסבה לגידול אורגני
ישראל נערכת למו"מ בשירותים עם מדינות החברות ב- WTO