יצוא החברה נאמד ב-250 מיליון דולר בשנה. בענף אמרו כי אלישיוב רכש מטוס פרטי שישמש את הנהלת החברה בטיסותיה בין ישראל להודו, כשהכוונה היא לאפשר למנהלים הבכירים לחזור לארץ לסופי שבוע וחגים. נוסף על אלישיוב מחזיקה במניות LID גם משפחת מאירוב, וכתוצאה מהמעבר להודו התפרקה השותפות בין המשפחות. דוד אלישיוב הוא גיסו של לב לבייב, יצואן היהלומים המוביל בארץ. יצוא היהלומים מישראל הסתכם בכ-6 מיליארד דולר בינואר-נובמבר 2004.
משפחת מאירוב עלתה לישראל מלוס אנג'לס לפני כארבע שנים והצטרפה לאלישיוב. על רקע שחיקה ברווחיות החליט אלישיוב לצמצם עלויות ייצור ולעבור להודו. תחילה הציע למשפחת מאירוב לחזור לארצות הברית ולפקח משם על השיווק, ואולם משפחת מאירוב סירבה לעזוב את ישראל.
כתוצאה מכך הוחלט כאמור על פיצול העסקים לשתי חברות. בני משפחת מאירוב שעבדו במטה LID ברמת גן ימשיכו לעבוד בעסק של המשפחה בישראל.
אלישיוב הנחשב למוביל בשותפות ימשיך לקבל מכסת יהלומים (סייט) מסינדיקט היהלומים הבינלאומי דה-בירס על פי הסכם שחתמו לפני כשנה, ויספק יהלומי גלם למאירוב במחירים נוחים. חברת LID מקבלת את אחד הסייטים הגדולים של דה-בירס על פי הסכם שתוקפו צפוי לפוג בסוף 2005. בענף העריכו כי השותפות העסקית בין אלישיוב למאירוב תימשך לפיכך עוד שנה, ולאחר מכן תתבצע הפרדה מלאה בין החברות.
ההערכה היא כי בתום ההפרדה ימשיך אלישיוב לקבל סייט ואילו מאירוב ייצא מרשימת מקבלי הסייט של דה-בירס, מכיוון שלא יהיה גדול מספיק לעמוד בקריטריונים של הסינדיקט.
באחרונה התפצלה גם יצואנית היהלומים השנייה בגודלה בישראל, שכטר נמדר, לשלוש חטיבות נפרדות: של משפחת שכטר ושל כל אחד משני האחים לבית נמדר. ההערכות בענף הן כי שותפות זו תחזיק מעמד עד סוף ההסכם עם דה-בירס בשלהי 2005, ואז יוקמו שלוש חברות נפרדות.
לא ניתן היה להשיג אתמול את תגובת החברה לידיעה. עם זאת נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, מוטי גנץ, אישר בתגובה את המידע לגבי סגירת מטה LID בישראל: "אנחנו מצטערים על כך שהחברה בחרה לצאת לחו"ל, ואולם אנחנו מבינים את המניעים ובכל מקרה, אין באפשרותנו לעצור את המהלך". לדבריו, שחיקת הרווחיות של יצרני היהלומים בישראל הביאה חברות נוספות להעביר פעילויות למקומות בהם שכר העבודה נמוך, כמו הודו, אך אלה בחרו להשאיר המטה שלהן בישראל.
מבין יצואניות היהלומים המובילות ממשיכות לייצר בישראל רק מקצת מהחברות, בהן חברות בבעלות המשפחות גנץ, דלומי, ירושלמי ושוורץ. חברות היהלומים הישראליות מעסיקות כ-15 אלף עובדים ברחבי העולם, מהם כ-3,000 בלבד בישראל. לפני כעשור, בשיא הפריחה של הענף, הועסקו בישראל 13 אלף עובדים בתעשיית היהלומים.