חברות ציוד רפואי זועמות: בתי החולים כיסו רק 6.5% מחובותיהם

לין: "הגופים בבעלות המדינה, אמורים לשמש דוגמה לעמידה בהתחייבויות ולא ההיפך. לא יתכן שהמגזר הציבורי ימשיך לפגוע במגזר הפרטי בנושא כה בסיסי". משבר מערכת הבריאות רחוק מלהסתיים - חברות הציוד הרפואי המאוגדות תחת איגוד לשכות


00:00 ,28.07.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
לין: "הגופים בבעלות המדינה, אמורים לשמש דוגמה לעמידה בהתחייבויות ולא ההיפך. לא יתכן שהמגזר הציבורי ימשיך לפגוע במגזר הפרטי בנושא כה בסיסי".

משבר מערכת הבריאות רחוק מלהסתיים - חברות הציוד הרפואי המאוגדות תחת איגוד לשכות המסחר, זועמות על משרד הבריאות ודורשות לכסות את יתרת חוב בתי החולים העומד, נכון להיום, על כ- 350 מיליון שקלים. לטענת החברות, משרד הבריאות כיסה רק 6.5 אחוזים מהחוב, כ- 20 מיליון שקלים, וזאת למרות הפתרון התקציבי שהוכרז לאחרונה.

מנתונים, שהגיעו לידי ענף ציוד רפואי באיגוד וטרם פורסמו, עולה כי 100 מיליון השקלים שהובטחו למערכת הבריאות חולקו באופן הבא:
· 50 מיליון שקל הועברו לתחום בריאות הציבור (טיפות חלב וכד').

· 30 מיליון שקל חולקו כבר בין כל בתי החולים (ביניהם בתי חולים לחולי נפש) לכיסוי גירעונות שוטפים, כשחלק מזערי ביותר בסכום מיועד לכיסוי החובות עבור ציוד רפואי שנרכש ישירות מיבואניות הציוד. כיום החוב הישיר של בתי החולים לספקים נאמד ב- 120 מיליון שקל.

· 20 מיליון שקל הועברו לחברת שראל המבצעת את הרכש מחברות הציוד הרפואי עבור בתי-החולים. שראל, אחת מבעלי החוב הגדולים לספקים, חייבת לבדה 230 מיליון שקלים לספקיות הציוד.


סה"כ כיסה משרד הבריאות גירעון של כ- 20 מיליון שקלים ליבואניות הציוד, טיפה בים הכספים שחייבת המערכת לאותם ספקים.

יהודה גיל, יו"ר ענף ציוד רפואי באיגוד לשכות המסחר, מסר כי בימים האחרונים הודיעה חברת שראל כי תמשיך לעבוד במתכונת מצומצמת מול יבואניות הציוד עד לקבלת סכום כסף מהותי שיאפשר חזרה לשגרת אספקה.

גיל: "אנחנו לא יכולים לממן יותר את המדינה. בתי החולים לא משלמים כספים בגלל ריב פנימי עם האוצר, מה שיצר פיגור תשלומים שנפרס על פני תקופה של יותר מ- 4 חודשים. זה פשוט אבסורד. אנחנו עדיין ממתינים לתשלום עבור ציוד רפואי שסופק בינואר ואין מדובר בסוחר פרטי - זו מדינת ישראל".

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר מסר כי פיגור כה קשה בתשלום חובות ע"י הממשלה עלול להוות נדבך נוסף והרסני גם בתדמיתו הלא מזהירה ממילא, של המשק הישראלי בעולם. "אין מדובר רק בקשיים תקציביים, אלא גם בנורמות של התנהגות. דומה לי שכל הגופים בבעלות המדינה או באחריותה, אמורים לשמש דוגמה בעמידה בהתחייבויות ולא ההיפך. לא יתכן שהמגזר הציבורי ימשיך לפגוע במגזר הפרטי בנושא כה בסיסי".