אדיבות ואנושיות: מה משותף בין ChatGPT לניהול עובדים?

יחס אנושי וכבוד אינו רק עניין של נימוס - הוא מפתח לתקשורת יעילה ולתוצאות טובות יותר. מחקר חדש מיפן מספק תובנות מפתיעות על הקשר בין התנהגות מנומסת כלפי בינה מלאכותית לבין איכות התוצאות


10:58 ,06.11.2024 מאת: לבנת קיזנר

בעידן שבו טכנולוגיה ואנושיות נפגשות, מחקר חדש מיפן מספק תובנות מפתיעות על הקשר בין התנהגות מנומסת כלפי בינה מלאכותית לבין איכות התוצאות. מעבר לממצאים המעניינים, המחקר מאיר באור חדש את חשיבות היחס האנושי - לא רק בעולם הדיגיטלי, אלא גם בניהול עובדים.

 

הממצאים המפתיעים

 

המחקר היפני גילה שכאשר משתמשים מתנהגים בנימוס כלפי צ׳אט בוטים, בפרט ל- ChatGPT, הם מקבלים תוצאות מדויקות וטובות יותר. עוד עולה מהמחקר שדור ה-Z מתקשר בצורה האנושית ביותר עם הבוטים, ושביעות הרצון שלהם יורדת כשהבוט מפסיק להשתמש בגינוני נימוס.

 

נימוסים ככלי להעמקת התקשורת

 

הממצא המשמעותי ביותר הוא שהסיבה לתוצאות הטובות יותר אינה נעוצה בתגובת הבוט לנחמדות ולנימוס, אלא באופן שבו אנשים מנסחים את בקשותיהם כשהם מתייחסים למערכת כאל ישות אנושית. הבהירות והדיוק בתקשורת הם שמובילים לתוצאות משופרות יותר.

 

ואם לוקחים את מסקנות המחקר כמסר לעולם ניהול העובדים, בעיקר של דור ה-Z, מגיעים לתובנה שהקשבה פעילה, כבוד הדדי ובהירות בתקשורת חייבים להיות נר לרגלי כל ארגון, שרוצה למקסם את הצלחתו והוביל את העובדים לפרודוקטיביות מרבית.

 

אז איך עושים את זה? להלן מספר טיפים פרקטיים ליישום:

 

1. הקשבה פעילה

שיחות אישיות קבועות

  - קבעו פגישות one-on-one שבועיות או דו-שבועיות עם העובדים.

  - הקדישו 15 דקות ראשונות לשיחה אישית לא פורמלית.

  - תעדו נקודות מפתח מהשיחה למעקב.

 

פורומים פתוחים

  - ארגנו מפגשי ״שאל את המנהל״ חודשיים עם העובדים

  - צרו תיבת הצעות אנונימית, שמאפשר לכל עובד להביע את דעתו ללא חשש

  - קיימו  סקרי שביעות רצון רבעוניים

 

2. כבוד הדדי

בנו תרבות ארגונית

  - הגדירו את  ערכי הליבה של הארגון המדגישים כבוד הדדי

  - פיתחו תוכנית הדרכה בנושא תקשורת מכבדת

  - העניקו דוגמא אישית כמנהלים .

 

מדיניות דלת פתוחה

  - קיבעו שעות קבלה קבועות

  - צרו מנגנון לפניות דחופות

  - העניקו מענה מהיר לפניות עובדים

 

3. בהירות בתקשורת

 

העברת מסרים

  - השתמשו במגוון ערוצי תקשורת (מייל, פגישות, וואטסאפ)

  - הגדירו פורמט קבוע להעברת משימות

  - ודאו הבנה של המשימות על ידי בקשת משוב

 

משוב והערכה

  - קבעו מדדי הצלחה ברורים

  - העניקו משוב מיידי ומפורט לעובדים

  - צרו תוכנית פיתוח אישית לכל עובד

 

 

לסיכום, המחקר על התנהגות כלפי צ׳אט בוטים מלמד אותנו שיעור חשוב: יחס אנושי וכבוד אינו רק עניין של נימוס - הוא מפתח לתקשורת יעילה ולתוצאות טובות יותר.

 

בעולם הניהול, תובנה זו חיונית במיוחד! כשמנהלים מתייחסים לעובדיהם בכבוד ובגובה העיניים, הם לא רק בונים סביבת עבודה טובה יותר, אלא גם משיגים תוצאות עסקיות משופרות.

 

היישום של גישה אנושית ומכבדת בניהול אינו רק ״דבר נחמד לעשות״ - הוא כלי ניהולי חיוני שמוביל לתוצאות עסקיות גבוהות יותר, כפי שמוכיח המחקר בתחום הבינה המלאכותית.

 

כשם שמשתמשים המתייחסים לבוטים באופן אנושי משיגים תוצאות טובות יותר, כך גם מנהלים המיישמים גישה אנושית ומכבדת בניהול עובדיהם, רואים שיפור משמעותי בביצועים, במוטיבציה ובתוצאות העסקיות.

 

 

 


אדיבות ואנושיות: מה משותף בין ChatGPT לניהול עובדים?לבנת קיזנר היא מומחית לגיוס בכירים המלווה דירקטוריונים, מנכ״לים והנהלות בכירות באיתור המועמדים הכי מדויקים עבורם לתפקידים בכירים במגוון גדול של תעשיות בארץ ובעולם. במקביל, משמשת דירקטורית בתעשיידע. בעברה כיהנה כמנכ״לית המכללה העסקית, מנכ״לית קבוצת מכללות תפנית-פאר וסמנכ״לית שירותים עסקיים באיגוד לשכות המסחר. דוא״ל [email protected]   נייד 052-3421616