הפורום הכלכלי העולמי: ישראל ירדה 5 מקומות בדירוג דו"ח הפיתוח הפיננסי

ביחד עם הירידה בדירוג איבדה ישראל, הממוקמת כעת במקום ה-28, את מעמדה כמדינה המובילה בתחום באזור מזרח התיכון ונמצאת מתחת לערב הסעודית, ירדן ונסיכות בחריין


00:00 ,11.10.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

ביחד עם הירידה בדירוג איבדה ישראל, הממוקמת כעת במקום ה-28, את מעמדה כמדינה המובילה בתחום באזור מזרח התיכון ונמצאת מתחת לערב הסעודית, ירדן ונסיכות בחריין
 
דו"ח הפיתוח הפיננסי (Financial Development Index) של הפורום הכלכלי העולמי (WEF- World Economic Forum) אשר פורסם בסוף השבוע מיקם את ישראל בשנת 2009 במקום 28 - ירידה של חמישה מקומות לעומת שנת 2008 עת דורגה ישראל במקום ה-23 במדדי הפיתוח הפיננסי.
 
נציין כי את שלושת המקומות הראשונים תופסת בריטניה (מקום 1), אוסטרליה (מקום 2) וארה"ב במקום השלישי.
 
ביחד עם הירידה בדירוג איבדה ישראל את מעמדה כמדינה המובילה בתחום באזור מזרח התיכון, שכן בדו"ח החדש ממוקמות מספר מדינות ערביות מעל ישראל בהן ערב הסעודית במקום ה-24, ירדן במקום ה-25 ונסיכות בחריין במקום ה-27. ישראל עדיין יכולה להתנחם בעובדה כי היא מדורגת מספר מקומות לפני כווית, המדורגת במקום ה-30, ולפני מצרים המדורגת במקום ה-36.
 
עורכי דו"ח הפיתוח הפיננסי בפורום הכלכלי העולמי (WEF) מציינים לחיוב את היציבות הגבוהה של המערכת הפיננסית המדורגת במקום 11 מבין 55 האפשריים. את נושא השקיפות (מקום 15), וכן את נגישות האשראי עבור לקוחות פרטיים (מקום 14), בעוד חברות מתקשות יותר בגיוס הון (מקום 19).
 
דו"ח הפורום הכלכלי מתבסס על שבעה מדדים מרכזיים, שכל אחד מהם מתחלק לעשרות תת־קריטריונים בהם קריטריון ההון האנושי בו מדורגת מדינת ישראל במקום ה-32 הלא מחמיא, קריטריון עלויות הסחר בו מדורגת ישראל במקום ה-49, קריטריון שוק ההנפקות בו ישראל נמצאת במקום 29 וכן קריטריון שוק האג"ח בו ישראל ממוקמת במקום ה-39 מתוך 55 מדינות.
 
ישראל אינה מצטיינת בעמידה בהסכמיה עם ארגון הסחר העולמי (מקום 41), ביעילות בניהול חברות (מקום 27), בהתערבות הממשלה בשוק החופשי (מקום 28), בשמירה על דיני קניין (מקום 35) ובקניין רוחני (מקום 27), ברגולציה של שוק ההון (מקום 33) וביעילות של הרשות המחוקקת (מקום 22). גם בתחום רמת התשתיות המצב אינו מזהיר וממקם את ישראל במקום ה-29.
 
מצ"ב לינק לדו"ח הפיתוח הפיננסי המלא של הפורום הכלכלי העולמי.