הסלון האווירי בפריז: ישראל תציג את הדור הבא של המל"טים

בתצוגה משתתפות השנה 18 חברות ישראליות כאשר בתצוגה הישראלית יושם השנה דגש על כלי טיס, מערכות ואמצעים בלתי מאוישים


00:00 ,02.06.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

בתצוגה משתתפות השנה 18 חברות ישראליות כאשר בתצוגה הישראלית יושם השנה דגש על כלי טיס, מערכות ואמצעים בלתי מאוישים
 
בפעם ה-24 בתולדותיה תשתתף השנה ישראל בסלון האווירי בפאריס שייפתח ב 15 ביוני בתצוגה מרשימה של מערכות ואמצעים בתחום התעופה והחלל. בתצוגה נרחבת, המאורגנת על ידי מכון היצוא הישראלי, משתתפות השנה 18 חברות מישראל: 12 חברות תשתתפנה בביתן הלאומי, שהוקם על ידי מכן היצוא בתקציב של כ-6 מיליון שקלים, ו-6 חברות נוספות תצגנה באופן עצמאי. בין החברות המשתתפות השנה בסלון, התעשיות הביטחוניות המובילות, יצרני כלי טיס, מערכות אלקטרוניות וקבלני משנה אשר יציגו בתערוכה את מיטב החידושים מתוצרת כחול-לבן.
 
בביתן הלאומי מציגות החברות: אלביט מערכות, רפאל, ראדא, אירונאוטיקס, פלסאן סאסא, בנטל, קונטרופ, כנפית, תאת טכנולוגיות, אורבן אירונאוטיקס, עמית תעשיות וסיב"ט.  בסמוך לביתן הלאומי מציגה בביתן עצמאי התעשייה האווירית. כמו כן מציגות בתערוכה: מנועי בית שמש, התעשייה הצבאית, אס. גי. די, אירומעוז ועשות אשקלון.
 
דוד ארצי, יו"ר מכון היצוא, מסר כי השנה יושם דגש בתצוגה הישראלית על כלי טיס, מערכות ואמצעים בלתי מאוישים. 
 
עוד נמסר כי בסלון האווירי הקרוב תחשוף ישראל מספר מל"טים חדשים, כולל דגמי מסוקים בלתי מאוישים, מטוסים זעירים המונעים בהנעה חשמלית, הנישאים ומופעלים על ידי לוחם יחיד, מל"טים קלים, המיועדים למשימות טקטיות, מל"טים בינוניים בעלי יעילות מבצעית מוכחת, המתוכננים לשאת בו-זמנית מספר רב של חיישנים וכלה בכלי טייס גדולים, בעלי מוטת כנף של מטוס נוסעים גדול, המיועדים למשימות אסטרטגיות. בתערוכה תהיה חשיפה בינלאומית ראשונה של אמבולנס אווירי בלתי מאויש, מפיתוח ישראלי, המיועד לפנות נפגעים משדה הקרב.
 
לדברי ארצי, ישראל, שהיתה חלוצת פיתוח המטוסים ללא טייס (מל"טים) בשנות ה-80, התקדמה במידה ניכרת בשנים האחרונות. התעשיות הישראליות הצליחו לשמור על יתרונן בתחום ייחודי זה וגם כיום ניצבת ישראל מובילה בעולם בטכנולוגיית המל"טים. נושא הזוכה לעניין עצום הן מצד צבאות וחילות אוויר במזרח ובמערב, בעקבות הצלחות מבצעיות מוכחות ובזכות היכולות הייחודיות שמאפשרות המערכות הלא מאוישות והן מצד גורמי אכיפת חוק והצלה המחפשים פתרונות לעולם האזרחי.
 
לדברי ארצי, התצוגה הישראלית משתרעת על שטח כולל של כ-4,900 מ"ר הכולל את הביתן הלאומי, ביתן התעשייה האווירית, שטחי תצוגה חיצוניים וחדרי מפגשים. ביחס לגודלה של ישראל על המפה העולמית היא נחשבת בסלון האווירי למעצמה בהיותה מדורגת, על פי שטח התצוגה, בין ששת המדינות המובילות בתערוכה (אחרי צרפת, ארה"ב, בריטניה, גרמניה ואיטליה ולפני רוסיה, קנדה ספרד ושוויץ).
 
בסלון האווירי ישתתפו השנה כ-2,000 חברות מ-42 מדינות והוא צפוי למשוך אליו כ-400 אלף מבקרים. השנה מציינים מארגני התערוכה את שנת המאה לסלון האווירי.