הסכם QIZ ישראל-מצרים-ארה"ב ייחתם בשבוע הבא בקהיר

אולמרט: ההסכם צפוי להביא לפריצת דרך ביחסי הסחר והשת"פ הכלכלי בין ישראל ומצרים ועשוי להגביר באופן משמעותי את היצוא הישראלי למצרים ואת שיתופי הפעולה בין קהילות העסקים משתי המדינות; עודד טירה מעריך: מדובר בייצוא משותף ללא מכסים לארה"ב בכ-70 מיליוני דולרים לש


00:00 ,05.12.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
אולמרט: ההסכם צפוי להביא לפריצת דרך ביחסי הסחר והשת"פ הכלכלי בין ישראל ומצרים ועשוי להגביר באופן משמעותי את היצוא הישראלי למצרים ואת שיתופי הפעולה בין קהילות העסקים משתי המדינות; עודד טירה מעריך: מדובר בייצוא משותף ללא מכסים לארה"ב בכ-70 מיליוני דולרים לשנה

מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, יחתום בשבוע הבא (14/12/04) בקהיר על הסכם ה – QIZ (אזורי תעשייה לייצור משותף) בין ישראל מצרים וארצות הברית. השר אולמרט יגיע לקהיר בראש משלחת של אנשי תעשייה.

עוד הוסיף אולמרט כי ההסכם, האמור להיחתם בשבוע הבא, צפוי להביא לפריצת דרך ביחסי הסחר והשת"פ הכלכלי בין ישראל ומצרים ועשוי להגביר באופן משמעותי את היצוא הישראלי למצרים ואת שיתופי הפעולה בין קהילות העסקים משתי המדינות.
בשבוע שעבר בעת שהותו של השר אולמרט בארה"ב הושלמו ההבנות עם נציב הסחר האמריקאי, רוברט זוליק, ולאחר ביקורו של השר אולמרט בוושינגטון סוכם הנושא בין ארה"ב למצרים.

יצויין כי בסוף השבוע התקשר השר לסחר חוץ המצרי, ראשיד מוחמד ראשיד, לעמיתו הישראלי השר אולמרט והזמינו באופן רשמי לבקר במצרים בשבוע הבא ולחתום על ההסכם.

השר אולמרט מציין כי המו"מ התנהל תקופה ממושכת עם מי שהיה השר לסחר חוץ והיום מכהן בתפקיד שר האוצר המצרי בוטרוס בוטרוס ע'אלי, כאשר לאורך כל אותה התקופה שותפו האמריקאים במו"מ.

ההסכם העתיד להחתם יאפשר למפעלים באזורי ה- QIZ במצרים לייצא את תוצרתם לארה"ב וזאת בכפוף לתנאי כי חלק מהתשומות תהינה מתוצרת ישראל.

השר אולמרט הוסיף ואמר כי מדובר בהסכם הראשון שיחתם עם מצרים מאז שנחתם הסכם השלום ולהערכתו מדובר בפריצת דרך היסטורית ובתהליך של הפשרה ההולכת וגוברת ביחסים בין המדינות.

כזכור, מאז פרוץ האינתיפאדה ירד היצוא הישראלי למצרים מרמה של כ-60 מליון דולר לשנה לרמה של 25 מליון דולר לשנה.

במינהל סחר חוץ מציינים כי ההסכם החדש יספק תמריץ לרכישות מצריות בישראל בדרך ליצוא לשוק האמריקאי. לאור זאת קיימת הערכה כי כבר בשנה הראשונה לכניסת ההסכם לתוקף, יגדל היצוא הישראלי למצרים ב-50 מליון $.


עודד טירה מעריך: מדובר בייצוא משותף ללא מכסים לארה"ב בכ-70 מיליוני דולרים לשנה

עודד טירה, נשיא התאחדות התעשיינים, מברך על שחרורו של "אסיר התעשייה" עזאם עזאם שעבד במפעל תפרון שבגליל. טירה ציין כי הקמת "אזור סחר מאושר" בין שתי המדינות יאפשר לבעלי מיזמים משותפים ממצרים ומישראל לייצא לארה"ב בתנאי סחר חופשי וללא מכסים.

להערכת נשיא התעשיינים, מדובר בשנים הראשונות בייצוא משותף של כ-70 מיליוני דולרים לשנה בתחומי הטקסטיל, המזון, הנעליים, העורות והרהיטים.

טירה ציין כי בשיחות בין ישראל למצריים בנושא הקוויז, הוא העלה, לא פעם, את נושא שחרורו של עזאם עזאם, כנושא הדורש טיפול דחוף.

כזכור, בינואר 2004 ביקר טירה בפעם השניה אצל עזאם עזאם, עת היה כלוא במצרים. אז גם נפגש עם שגרירי ארה"ב ואנגליה וכן עם אנשי עסקים, ראשי לשכות המסחר והתעשייה- במטרה לסייע לשחרורו. בסיום הביקור, העביר טירה מכתב מעזאם עזאם לראש ממשלת ישראל, אריאל שרון.

כן היה עודד טירה בקשר עם משפחתו ואלה שהיו אמונים בארץ על שחרורו - דני יתום בעבר ודני נווה עד לשחרורו.

נשיא התאחדות התעשיינים ברך את רוה"מ ושר החוץ על הצלחת המהלך והביע הערכתו כי הקשר האישי החם בין שרון לבין מובארק יביא לתוצאות כלכליות ומדיניות, לתועלת שתי המדינות.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדל היצוא של ישראל למצרים ב-8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-22 מליון דולר. היבוא ממצרים גדל ב-29% והסתכם בכ-22.4 מליון דולר.