למערכת העיתון "שי ספנות ותעופה" נמסר כי שני הארגונים חתמו על הסכם לשיתוף פעולה, ראשון מסוגו, במסגרתו יפיקו במשותף קורס לניהול שיווק בינלאומי ויארגנו סיור מנהלים בארה"ב
המרכז הישראלי לניהול (המי"ל) ומכון הייצוא הישראלי ישתפו פעולה ביניהם בהדרכת מנהלים ויצואנים בתחומי השיווק הבינלאומי. השלב הראשון במסגרת שיתוף הפעולה בין שני הגופים יהיה בהפקה משותפת של קורס לניהול שיווק בינלאומי ובסיור מנהלים בארה"ב. בעתיד צפוי שיתוף פעולה בין שני הגופים להתרחב ולכלול גם קורסי השקעות וארגון משלחות לאזורי סחר נוספים בחו"ל. על כך מסרו יצחק (יצחקי) חן, מנכ"ל המי"ל, וישראל שוטלנד, מנכ"ל מכון היצוא.
יצחק חן וישראל שוטלנד ציינו, כי על פי ההסכם שנחתם בין מכון היצוא לבין המי"ל, שני הצדדים ישתפו פעולה לצורך הכנתו, ניהולו, ביצועו ושיווקו של קורס לניהול שיווק בינלאומי. לצורך כך תוקם ועדת היגוי משותפת שתהא מורכבת מתעשיינים בכירים במשק ותהא אחראית על כל הכרוך בקורס, הן מבחינה מינהלית והן מבחינת תוכנית הקורס ותכניו. ועדת ההיגוי אף תפעל לאתר את תחומי הפעילות המרכזיים למפעלים הייצוא שונים במטרה לייצר תכנים רלוונטיים שיעניקו ערך מוסף למשתתפים בקורס. המטרה היא להכין את המשתתפים לתקופה של חידוש הצמיחה בשווקים המרכזיים בצפון-אמריקה, אירופה ודרום-מזרח-אסיה, כדי לאפשר להם לנצל טוב יותר את יכולתם להגדלת ייצוא מוצרים ושירותים.
עוד נקבע, כי המנהל האקדמי של הקורס יהיה ד"ר יורם לבנון, מנכ"ל חברת הייעוץ מ.ס.ר אסטרטגיה ומחקר שיווקי, מרצה בכיר לשיווק ומי ששימש כיועץ וכמדען ראשי בחברות רב-לאומיות.
חן ושוטלנד הדגישו, כי שיתוף הפעולה בין שני הגופים יוצר סינרגיה משמעותית בתחום ההדרכה הניהולית למנהלים בחברות מוטות ייצוא. מדובר בריכוז כוחות בתחום שהוא בעל חשיבות קריטית כיום להצלחת הפירמות שעיקר פעילותן מיועדת לייצוא. לשני הגופים ממשקים דומים בתחום השיווק הבינלאומי וקיים היגיון עסקי לשיתוף הפעולה אשר ייצור תפוקות איכותיות יותר ומעילות יותר למנהלים.
לדבריהם, בעידן שבו הפעילות הבינלאומית תופסת נפח משמעותי מהפעילות העסקית של חברות הופך נושא השיווק לחו"ל למרכזי ביותר. לעיתים אף מדובר בתחום המשפיע על עצם הישרדותה של הפירמה והצלחתה העסקית. עניין זה מקבל משנה-תוקף על רקע המצב הכלכלי והמשקי בישראל. שם המשחק הוא הכרת התרבויות העסקיות הבינלאומיות, ערוצי השיווק וההפצה, חוקי המסחר והנורמות העסקיות המקובלות במדינות שונות ובאזורי סחר גלובליים כמו גם גמישות, יצירתיות והתאמה לשווקים. על-מנת שחברה תוכל לספק את צורכי הלקוחות, תוך התחשבות בתרבויות הרבגוניות והמאפיינים הרלוונטיים לקהלי היעד השונים, על המנהל-היצואן לרכוש ידע רב בנושאים אלה.
מנכ"ל המיל ומנכ"ל מכון הייצוא שיבחו את מעורבותו של איש העסקים עמירם שור, מבעלי חברת התוכנה מ.ל.ל ויו"ר איגוד בתי התוכנה בהתאחדות התעשיינים, אשר יזם את שיתוף הפעולה בין שני הגורמים. הם ציינו, כי עמירם שור, המכהן כדירקטור בהנהלות שני הגופים, שם לעצמו ל במטרה להעצים את יכולות ההדרכה ליצואנים, תוך ריכוז מאמץ בתחום כה קריטי לישראל בימים אלה.
אורנית רחימי, מנהלת תחום היי-טק והשיווק הבינ"ל במי"ל, מסרה כי הקורס ייפתח באוקטובר והוא נועד להקנות כלים מעשיים בתחום השיווק הבינלאומי, כולל ניהול המידע השיווקי, טכניקות לבידול המוצר ומיצובו בשוק, גיבוש תהליכים לדיון אסטרטגי שוטף בעסק ועוד. הקורס מיועד למנהלים בכירים וליזמים בחברות עם פעילות בינלאומית. עם זאת, הסיור לארה"ב יהיה פתוח גם לקהל נוסף.
הקורס, בהיקף 96 שעות לימוד, ייפתח באוקטובר ויכלול הרצאות אקדמיות, ניתוח מקרים, וסדנאות. הסיור הלימודי בארה"ב יכלול ביקורים בחברות מובילות, לשכות מסחר ומרכזי סחר.