הישג בארגון הסחר העולמי – ישראל הצליחה לשמור על זכותה לדרוש רכש גומלין ברמה של 30%

אולמרט: משמעות ההישג היום היא שהארכת דרישת רכש הגומלין ברמה של 30% תוביל ליצירת פוטנציאל של לפחות 75 מליון דולר לשנה לעסקאות רכש של חברות זרות מחברות ישראליות


00:00 ,16.12.2004 מאת: מערכת פורט2פורט

אולמרט: משמעות ההישג היום היא שהארכת דרישת רכש הגומלין ברמה של 30% תוביל ליצירת פוטנציאל של לפחות 75 מליון דולר לשנה לעסקאות רכש של חברות זרות מחברות ישראליות
 
בפגישה שהתקיימה היום במטה ארגון הסחר העולמי בג'נבה בין החברות בהסכם הרכישות הממשלתיות, הצליחה ישראל לזכות בהסכמת המדינות החברות בהסכם הרכש הממשלתי, לדרוש רכש גומלין בשיעור 30% מחברות זרות הזוכות במכרזים ציבוריים בישראל.
 
מדובר בהסכם הרכישות הממשלתיות בו חברות 36 מדינות, בהן: מדינות האיחוד האירופי, ארה"ב, יפן, קוריאה קנדה שוויץ ומדינות נוספות. ההסכם מסדיר את הגישה למכרזי הרשויות הממשלתיות בין המדינות החתומות עליו. ההסכם נכנס לתוקף בישראל ב- 1.1.96. העיקרון הבסיסי של ההסכם הינו איסור על אפליה במכרזים ממשלתיים בין חברות וספקים ממדינות ההסכם המתחרים על מכרזים ציבוריים המתפרסמים על ידי המדינות החברות בו .
 
מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, אמר היום כי משמעות ההישג היא שהארכת דרישת רכש הגומלין ברמה של 30% היא יצירת פוטנציאל של לפחות 75 מליון דולר לשנה לעסקאות רכש של חברות זרות מחברות ישראליות, שעלול היה לרדת לטמיון לולא קיבלה ישראל ההארכה.
 
ממינהל סחר חוץ בתמ"ת נמסר כי ההסכם בישראל יחול על רובם המכריע של משרדי הממשלה, מספר רשויות מקומיות ומספר חברות ממשלתיות. ההסכם אינו חל על רכש ביטחוני.
 
עוד צויין כי ישראל הינה החברה היחידה בהסכם לה זכות לדרוש בתנאי המכרז מימוש רכש גומלין מספק זר הזוכה במכרז ציבורי בישראל. ישראל זכאית לדרוש התחייבות רכש גומלין בגובה שאמור היה לרדת מרמה של 30% מערך המכרז כיום, לרמה של 20% ב- 1.1.05.
 
יצויין כי לאחר מו"מ אינטנסיבי מול חברות ההסכם הצליחו נציגי מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת לדחות את הירידה ל – 20%. היום הוסכם, בארגון הסחר העולמי בג'נבה, כי בשנה הקרובה תוכל ישראל להמשיך ולדרוש רכש גומלין ברמה של 30% בשנה נוספת לפחות. במהלך 2005, צפוי להמשיך ולהתנהל מו"מ על זכויות רכש הגומלין של ישראל במסגרת ההסכם.
 
בינה בראון, מנכ"ל הרשפ"ת - הגוף האמון על מימוש זכויות רכש הגומלין של ישראל, הביעה את שביעות רצונה מהישג זה ומסרה כי הדבר יסייע לרשפ"ת לעמוד ביעדים להתקשרויות ולשיתוף פעולה בין חברות ישראליות לחברות זרות.