גדל הביקוש למוצרי מזון יחודיים מישראל

רוני קוברובסקי: בשנת 2005 גדל יצוא מוצרי החלב והגלידה בכ-84%, יצוא דברי המאפה גדל בכ-13%, יצוא השוקולד גדל ב-34.5%; יצוא המזון הישראלי לסין גדל ב-94% והסתכם בכ-16מיליון דולר


00:00 ,13.03.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

רוני קוברובסקי: בשנת 2005 גדל יצוא מוצרי החלב והגלידה בכ-84%, יצוא דברי המאפה גדל בכ-13%, יצוא השוקולד גדל ב-34.5%; יצוא המזון הישראלי לסין גדל ב-94% והסתכם בכ-16מיליון דולר
 
בשנת 2005 חל גידול בביקושים בחו"ל למוצרי מזון ייחודיים מישראל. יצוא מוצרי החלב והגלידה גדל בשנת 2005 בכ-84% לעומת 2004 והסתכם ב-25.2 מיליוני דולרים, יצוא השוקולד גדל אשתקד ב-34.5% והסתכם ב-11.7 מיליוני דולרים. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה).
 
קוברובסקי הדגיש כי הסיבות העיקריות לגידול ביצוא הנן עלייה בביקושים למוצרי מזון ייחודיים בשוקי חו"ל ופעולות ממוקדות להגברת יצוא הענף. קוברובסקי הוסיף כי יצוא דברי המאפה גדל אשתקד בכ-13% לעומת שנת 2004 והסתכם ב-49.3 מיליוני דולרים - מדובר במוצרי מאפיות, ביסקוויטים, וופלים, מוצרי קונדיטוריה וכן במצות.
 
יצוא הפירות והירקות המעובדים גדל בשנת 2005 בכ-19% והסתכם ב-189.7 מיליוני דולרים, יצוא הבשר והעופות המעובדים רשם אשתקד גידול של 2.5% והסתכם ב-52.4 מיליוני דולרים. הוא ציין, כי יצוא המשקאות החריפים והקלים וכן הטבק גדל ב-3.7% והסתכם ב-19.5 מיליוני דולרים.
 
קוברובסקי הוסיף כי ניתוח נתוני יצוא המזון ע"פ יעדים גיאוגרפיים מלמד כי בשנת 2005 גדל יצוא תעשיית המזון של ישראל לאיחוד האירופי בכ-1% לעומת 2004 והוא הסתכם ב-297.6 מיליוני דולרים. מבין מדינות האיחוד האירופי, הגידול העיקרי - כ-41% - נרשם בייצוא המזון לבלגיה שהסתכם ב-29.4 מיליוני דולרים, יצוא המזון להולנד גדל בכ-30% לעומת 2004 והסתכם בכ-50 מיליוני דולרים, יצוא המזון לצרפת גדל בשנת 2005 בכ-13% והסתכם ב-45.6 מיליוני דולרים, יצוא המזון לאנגליה גדל בכ-8.5% והסתכם בכ-52 מיליוני דולרים.
 
קוברובסקי מציין, כי יצוא תעשיית המזון הישראלית לארה"ב גדל בשנת 2005 בכ-26% והוא הסתכם בכ-84 מליוני דולרים. הוא הוסיף, כי גידול משמעותי של 94% נרשם השנה ביצוא המזון לסין, שהסתכם בכ-16 מיליוני דולרים.
 
יצוא המזון לתורכיה גדל בכ-44% בשנת 2005 והסתכם ב-2.3 מיליוני דולרים, מאידך חלה ירידה של כ-7% ביצוא המזון לירדן שהסתכם ב-2.8 מיליוני דולרים.
 
יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים מציין כי סך יצוא המזון גדל בשנת 2005 בכ-10% דולרית (לעומת 2004) והוא הסתכם ב-656.4 מיליוני דולרים. יבוא המזון גדל בשנת 2005 בכ-6% דולרית והסתכם ב-1.04 מיליארד דולרים.