בשנת 2003 נפתחו 8 חברות ישראליות בהונג קונג

בשנת 2003 הגיע מספר החברות הישראליות בהונג קונג לשיא של 64 חברות, זהו מספר החברות הישראליות הגדול ביותר באסיה. מתוכן ישנן 34 חברות הייטק מהגדולות במשק, בהשוואה ל-8 בשנת 1999.


00:00 ,29.12.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
בשנת 2003 הגיע מספר החברות הישראליות בהונג קונג לשיא של 64 חברות, זהו מספר החברות הישראליות הגדול ביותר באסיה. מתוכן ישנן 34 חברות הייטק מהגדולות במשק, בהשוואה ל-8 בשנת 1999. נהירת החברות הישראליות מתבצעת בשנים האחרונות באופן קבוע ורק בשנת 2003 נפתחו 8 חברות ישראליות חדשות – כך מסרה השבוע הנציגה הכלכלית של ישראל בהונג קונג, אורנית אבידר.

אבידר מציינת כי הדינמיקה הנוכחית היא בסימן הערכות אנליסטים ומומחי שוק הון מישראל, הרואים בהונג קונג את היעד החם הבא להנפקות עתידיות של ההייטק הישראלי מחוץ לתל-אביב ונסד"ק. המומחים רואים בפעילות ההייטק הישראלית סימן להנפקות עתידיות בבורסה של הונג קונג, על רקע הון חסר תקדים בגודלו (200 מיליארד דולר אמר') הממתין להשקעה בבנקים המקומיים. כמו כן נלקחה בחשבון העובדה שהבורסה בהונג קונג היא הקרובה ביותר לסטנדרטים מערביים ונחשבת לרווחית בשנים האחרונות.

עוד אומרת אורנית אבידר כי חברות ישראליות רואות את העתיד בסין. עובדה זאת מתבטאת בהגעת חברות ישראליות רבות להונג קונג למטרת מציאת שותפים ודרכי גישה לסין. בשנת 2003 שוב הייתה עלייה בייצוא להונג קונג וזאת למרות הסארס ולמרות שהיצוא לסין גם כן עולה. שנת 2003 היא השנה השלישית ברציפות בה יש עלייה של היצוא להונג קונג. הייצוא עלה ב4.8% בעשרת החודשים האחרונים. כאמור 8 חברות ישראליות פתחו את משרדיהן האזוריים בהונג קונג בשנת 2003. החברות: אלדין, זרעים גדרה, קבוצת מר, סרגון, פלאש נטוורקס, אוושין וויט, סכמה, שכטר-למדן וסיטקס ויזין.
סוף.

עוד מציינת אבידר כי משלחת מנהלי כספים של חברות מרכזיות במשק הגיעה להונג קונג ומקאו, לביקור מקצועי במחצית השניה של דצמבר. המשלחת אורגנה על ידי מכון היצוא ושיתוף פעולה בינלאומי והמחלקה הכלכלית של משרד התמ"ת בקונסוליה הישראלית בהונג קונג. המשלחת כללה מנהלי כספים מחברות, אורבוטק, נייס, זרעים גדרה, רותם תעשיות, דן-טק אנרגיה, אדוונסט ויזין טכנולוגיות, סימפליסיטי וסמס מערכות ומכון היצוא. המבקרים ציינו כי הביקור תרם להם רבות להבנת הונג קונג, להבנת המרחב הכלכלי הסיני ובמיוחד ללמוד את היתרונות והפוטנציאל שבעשיית עסקים באיזור תוך הימנעות מסיכונים מיותרים.

אורנית אבידר, הנציגה הכלכלית ב משרד התמ"ת מציינת כי : "צמיחת היצוא של חברות ישראליות רבות תלויה בהתפתחותם באסיה וכניסה לשווקים בעלי פוטנציאל צמיחה עצום כבסין. סין מהווה שוק צרכני בהתהוות, אשר גדל באופן אקספוננטיאלי. חברות אשר רוצות להצליח באסיה וסין יכולות להשתמש ביתרונות המשמעותיים של הונג קונג לחדירה לשוק הסיני המורכב."

ההרצאות בכנס ניתנו על ידי מיטב החברות הבינלאומיות והמקומיות בהונג קונג וכללו חברות כגון לימן ברדרז, הלר הרמן, פרקינז קוי ובכירים בממשל של הונג קונג ומקאו ומוסדות בנקאיים משמעותיים במקום.


נתוני סחר

בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2003 היקף הסחר בין ישראל להונג קונג עמד על 1.3 מיליארד דולר (ירידה של 15% לעומת התקופה המקבילה אשתקד).
סך היצוא בתקופה זו עמד על 687 מליון דולר. ענף היצוא העיקרי –יהלומים ואבני חן (81% ). סך היבוא בתקופה זו עמד על 639 מליון דולר (ירידה של 17%). ענף היבוא העיקרי הינו- יהלומים ואבני חן (41%).