ברוש חתם עם עמיתו בקזחסטן על הסכם לשת"פ כלכלי

ההסכם יבטיח לסקטור העסקי של ישראל שת"פ מצד הארגונים הכלכליים בקזחסטן, באיתור שותפים פוטנציאליים, מידע ובפיתוח שווקים; משלחת של הארגונים הכלכליים בקזחסטאן תבקר בסוף השנה בישראל


00:00 ,01.07.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

ההסכם יבטיח לסקטור העסקי של ישראל שת"פ מצד הארגונים הכלכליים בקזחסטן, באיתור שותפים פוטנציאליים, מידע ובפיתוח שווקים; משלחת של הארגונים הכלכליים בקזחסטאן תבקר בסוף השנה בישראל
 
שודרגו היחסים הכלכליים בין ישראל וקזחסטאן. שרגא ברוש, יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים ונשיא התאחדות התעשיינים, העומד בראש המשלחת העסקית המתלווה לביקור הנשיא פרס, חתם היום על הסכם לשיתוף פעולה כלכלי עם ראש הארגונים הכלכליים של קזחסטאן, עזאת פריושב (Azat Perushev).
 
ברוש מציין כי ההסכם שנחתם, יבטיח לסקטור העסקי בישראל שיתוף פעולה מצד הארגונים הכלכליים של קזחסטאן באיתור שותפים פוטנציאלים לביצוע מיזמים משותפים, בחילופי אינפורמציה על פרוייקטים ממשלתיים. כן יבטיח שיתוף פעולה בין המגזר העסקי של ישראל לבין זה של קזחסטאן בפיתוח שווקים.
 
על פי ההסכם, יעביר הארגון הכלכלי של קזחסטאן – "הטאמקן" (Hatameken), תוך 3 חודשים, רשימה של פרוייקטים והתאחדות התעשיינים בישראל תפיצה בין 2,000 חבריה. התאחדות התעשיינים גם תרכז נושא זה להשתלבות בפרוייקטים בקזחסטאן.
 
ברוש מציין, כי ההסכם לשת"פ הכלכלי, נחתם על פי בקשת יו"ר הארגונים הכלכליים של קזחסטאן, מבלי שהדבר תוכנן מראש. צעד זה של מר פריושב, אומר ברוש, מביע הערכה רבה שחש הסקטור העסקי בקזחסטאן לתעשייה הישראלית.
 
ברוש מציין כי הסכם חשוב זה, נחתם בנוסף לשני הסכמים שהוא חתם אתמול (30.6), האחד – בין מכון היצוא של ישראל לבין הגוף המקביל בקזחסטאן, בו התחייבו שני הגופים לשתף פעולה. הסכם נוסף שחתם ברוש, הוא על הקמת מועצת עסקים ישראל קזחסטאן.
 
נשיא התאחדות התעשיינים מוסיף כי בסוף שנה זו, תבקר בישראל משלחת מטעם הארגונים הכלכליים של קזחסטאן. זאת מתוך מטרה לקדם השתתפות של חברות ישראליות בפרויקטים בקזחסטאן וכן לאתר סקטורים נוספים לשיתופי פעולה עסקיים.
 
ברוש מציין כי עיקר ההתעניינות של הקזחסטאנים היא בטכנולוגיות בתחום החקלאות, בטחון לאומי, מכשור רפואי, מים ואנרגיה.
 
כמו כן, מציין ברוש, כי בכוונת הארגונים הכלכליים של קזחסטאן, לסייע בפיתוח תעשייה מקומית שתתבסס על אוצרות הטבע הקיימים בקזחסטאן, בשיתוף הידע, הניסיון והטכנולוגיות של התעשיות הישראליות.