ברוש: בתקופת המלחמה חלה נסיגה ריאלית של כ-3% ביצוא התעשייתי

נסיגה ריאלית חדה של כ-7% נרשמה בחודשים יולי-אוגוסט 2006 ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית, זאת לעומת גידול ריאלי של 6.2% ברבע השני השנה. ברוש טוען כי בתקציב 2007 הממשלה לא הקצתה כלל משאבים לעידוד היצוא


00:00 ,17.10.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

נסיגה ריאלית חדה של כ-7% נרשמה בחודשים יולי-אוגוסט 2006 ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית, זאת לעומת גידול ריאלי של 6.2% ברבע השני השנה. ברוש טוען כי בתקציב 2007 הממשלה לא הקצתה כלל משאבים לעידוד היצוא
 
בתקופת המלחמה - בחודשים יולי-אוגוסט 2006 חלה נסיגה ריאלית של כ-3% ביצוא התעשייתי, (ללא יהלומים), זאת לעומת הממוצע החודשי ברבע השני של השנה. היצוא בחודשיים אלו הסתכם בכ-4.7 מיליארד דולרים. כך מסר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, בהסתמכו על ניתוח חודשי של מצב היצוא שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים.
 
נשיא התאחדות התעשיינים טוען כי בתקציב 2007 הממשלה לא הקצתה כלל משאבים לעידוד היצוא.
 
נשיא התאחדות התעשיינים קורא לממשלה להקצות משאבים לעידוד היצוא בתקציב 2007, שיסייעו בעיקר ליצואנים הקטנים והבינוניים בכל הקשור בתחומי המימון והשיווק. ברוש סבור כי בתקציבים מועטים יחסית ניתן יהיה להגדיל את היצוא ואת מספר המועסקים בתעשייה ובמשק.
 
בעקבות היחלשות הדולר, קורא ברוש לנגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, להוריד כבר בשבוע הבא את הריבית ב- 0.5% לפחות, מהלך שיסייע לשפר את כושר התחרות של היצואנים שנפגעה קשות ויצמצם ולו במעט את החטאת יעד האינפלציה לשנת 2006.
 
מהניתוח של התאחדות התעשיינים עולה, כי נסיגה ריאלית חדה של כ- 7%, נרשמה בחודשים יולי- אוגוסט 2006 ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית, זאת לעומת גידול ריאלי של 6.2% ברבע השני השנה, (מדובר בכימיקלים וזיקוק נפט (למעט תרופות), מכונות וציוד, מנועים וציוד חשמלי).יצוין כי ענף זה הושפע באופן משמעותי מהמלחמה מאחר וחלק גדול ממפעלי הענף ממוקמים באזור מפרץ חיפה. בשל רגישות החומרים המסוכנים במפעלי הענף הושבת חלק גדול מהם במשך מרבית ימי הלחימה.
 
במקביל, נרשמה נסיגה ריאלית בולטת של כ-5% בתקופה הנסקרת ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית, זאת לעומת גידול חד של 18.5% ברבע השני השנה. (מדובר ברכיבים אלקטרוניים ומחשבים, ציוד תקשורת, בקרה ופיקוח, כלי טיס ותרופות).
 
בנוסף נרשמה בחודשים יולי-אוגוסט 2006 נסיגה ריאלית של כ-2% ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית, זאת לאחר עלייה של 2% ברבע השני השנה. (מדובר בענפי המזון והמשקאות, טקסטיל הלבשה ועור, עץ, ריהוט, נייר ודפוס).
 
מנגד, עלייה ריאלית של כ-3% נרשמה בחודשי המלחמה ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת מסורתית, זאת לאחר גידול מהיר 5.5% ברבע השני השנה. (מדובר בכרייה, חציבה ומינרלים, מוצרי גומי ופלסטיק, מתכת בסיסית ומוצרי מתכת).
 
מניתוח היצוא (ללא יהלומים) לפי יעדים גיאוגרפיים עולה כי בחודשים יולי-אוגוסט 2006, נרשם קיפאון במונחים דולרים ביצוא למדינות האיחוד האירופי ולמדינות אסיה, זאת לצד נסיגה דולרית של 0.5% ביצוא לארה"ב, ונסיגה ניכרת של 9% ביצוא ליתר מדינות העולם.