איגוד לשכות המסחר מתנגד להטלת מס נוסף על יבוא נעליים מהמזרח הרחוק

באיגוד טוענים כי היטל היצף על יבוא נעליים מהמזרח יחזיר את כלכלת ישראל 25 שנים אחורה. אוריאל לין: "אי אפשר להגן על התעשיות הבלתי יעילות באמצעות היטלים והכל על גבו של הצרכן"


00:00 ,06.04.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

באיגוד טוענים כי היטל היצף על יבוא נעליים מהמזרח יחזיר את כלכלת ישראל 25 שנים אחורה. אוריאל לין: "אי אפשר להגן על התעשיות הבלתי יעילות באמצעות היטלים והכל על גבו של הצרכן"
 
לדברי אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אי אפשר להחזיר את המשק 25 שנה אחורה ולבטל את המדיניות הכלכלית שישראל אימצה, ואשר נועדה לחשוף באופן הדרגתי את המשק ליבוא מתחרה ולהפחית את מחירי המוצרים לצרכנים. "אי אפשר להגן על התעשיות הבלתי יעילות באמצעות היטלים והכל על גבו של הצרכן".
 
"העלאות מכסים והיטלים לא יועילו בתחרות בה מתמודדות החברות הישראליות בשווקים הבינלאומיים, אלא רק יפגעו בציבור ובתעשייה המקומית, אשר גם כך משתמשת בחומרי יצור מיובאים", הדגיש לין ואמר כי בזכות תהליך החשיפה הצרכן הישראלי התרגל לצרוך במחירים תחרותיים ולזכות באפשרות לבחור מבין מגוון עצום של מוצרים.
 
חשיפת ענף ההנעלה לתחרות בשנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים תרמה לירידה מובהקת של מחירי מוצרי ההנעלה. מבדיקה שערך אגף הכלכלה באיגוד עולה שבשמונה השנים האחרונות (החל מתחילת 1998) ירדו מחירי ההנעלה ב- 44.6%, המשקפים ירידה ממוצעת שנתית של  כ-5.6%. זאת, לעומת עלייה שנתית ממוצעת של 2.5% במדד המחירים הכללי לצרכן באותה תקופה.
 
מול טיעוני היצרנים המקומיים ישנן חברות ישראליות רבות שהתאימו עצמן למציאות הגלובלית והצליחו לייצר בשנים האחרונות אלפי מקומות תעסוקה. בנוסף, תהליך הגלובליזציה גם תרם להגעתן של חברות בינלאומיות מובילות בתחום ההנעלה המעסיקות אלפי עובדים.
 
באיגוד לשכות המסחר מבהירים כי כל מהלך שנועד להביא להטלת היטל על יבוא נעליים חייב להתנהל מראשיתו, כולל חקירה רשמית חוזרת של איסוף נתונים, בדיקת השוק ושמיעת הצדדים, הוכחת הנזק הממשי ליצרנים והוכחת איזון האינטרסים שבין הצורך להגן על הייצור המקומי לעומת התועלת למשק הנובעת מפתיחתו.