אוריאל לין פתח דבריו והציג נתונים עיקריים מענפי המסחר והשרותים, בהסתמכו על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שלפיהם מגזר המסחר והשרותים בשנת 2003 מהווה 63% מהתוצר העסקי לעומת מגזר התעשיה המהווה רק 26%. לדבריו, ב-6 השנים האחרונות נוספו למגזר המסחר והשרותים 142 אלף משרות שכיר כאשר במגזר התעשיה היתה ירידה של 34 אלף משרות שכיר.
עו"ד לין ציין כי חלקם של ענפי המסחר והשרותים במגזר העסקי עלה מ- 59% בשנת 1977 ל- 70% בשנת 2003, ואילו חלקה של התעשיה מכלל המשרות במגזר העסקי ירד מ- 25% בשנת 1977 ל- 22% בשנת 2003.
לדבריו, הצגת הנתונים הללו באה להדגיש את החשיבות הרבה של מגזר המסחר והשרותים, אך יחד עם זאת, ציין עו"ד לין, למרות זאת אין התייחסות מתאימה בציבור. "עדיין מסתכלים על התעשיה כעל סקטור מועדף, למרות שמפעלים רבים מעבירים את הייצור לארצות זולות יותר, כפי שזה נעשה גם בארצות אירופה ואמריקה. יש חשיבות רבה למגזר המסחר והשרותים ביצירת מקומות עבודה ולכן יש לתת למגזר זה את מלוא תשומת הלב", ציין.
בהקשר לנושא המו"מ ומתן על השינויים המבניים שהאוצר מבקש להחיל בנמלים אמר אוריאל לין כי יש לאסור באופן מוחלט שביתות בנמלים כפי שלא ניתן לשבות בצבא ובמשטרה. "אגוד לשכות המסחר הגיש הצעות שונות שנגעו בכך שאין להעניק לעובדים את האפשרות לסגור את שערי המדינה. יש להבין שהשביתות והעיצומים הם המכשולים הגדולים ביותר להחזרת הכלכלה הישראלית ליציבות. אין לאפשר את שיתוק הנמלים ויש לשנות את כללי המשחק".
נשיא איגוד לשכות המסחר ציין כי לדעתו, לממשלה אין מספיק אומץ לעשות צעד אחד קדימה ולקדם את נושא החקיקה בנושא הגבלת זכות השביתה, כי עצם הנסיון להעביר את החקיקה היא עילה לשביתה, והם כנראה חוששים מהתוצאה.
עו"ד לין הוסיף ואמר כי "דווקא בית הדין הארצי לעבודה הוא שעשה את הצעד המשמעותי ביותר, בכך שקיבל את הטעונים שלנו שזכות השביתה היא לא זכות בלתי מוגבלת, יש להתריע 24 שעות מראש, אי אפשר לשבות שביתה היכולה לסכן את החיים או לפגוע בבטחון המדינה, יש לבחון את הזכות לשביתה עפ"י עקרונות המידתיות".
נשיא אגוד לשכות המסחר אף התייחס למספנות ישראל והדגיש ש"מה שקורה היום במספנות ישראל, שהבעלים של המספנה אינם מסוגלים להקים נמל פרטי - זו שערורייה בקנה מידה לאומי, פגיעה בזכויות יסוד, דבר הגובל בהפקעת רכוש".
בהתייחסו לנושא הורדת המיסים למוצרים בני-קיימא שעליה הכריז שר האוצר לפני ימים אחדים אמר עו"ד לין כי אמנם הממשלה נקטה בצעד משמעותי של הורדת מיסי הקניה כמעט לגמרי, אך יש לטפל במס החברות ולהורידו מ- 36% כפי שקיים כיום לרמה של 30% כצעד ראשון. לין ציין כי גם 30% זה גבוה ביחס לארצות בעולם, כך למשל באירלנד המס עומד על 16%, בטיוואן 25%, וב- 10 המדינות המצטרפות לאחוד האירופי –24%. "מס חברות גבוה מונע תחרות, הורדתו תגרום לעידוד המגזר העסקי כולו".
בהתייחסו לפרסום נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנושא החשבונאות הלאומית, אמר אוריאל לין כי מדובר בנתונים מעודדים "נתוני שנת 2003 מגלים כי קיים פוטנציאל גדול לצמיחת המשק. אסור לשכוח שהנתונים הללו מתייחסים לכל השנה החולפת, שלא היתה קלה למשק ובכל זאת מתגלים ניצנים של התאוששות ועליה למסלול של צמיחה".
לין הוסיף כי מה שמעודד באופן מיוחד זו העליה המשמעותית במחצית השניה של 2003 בצריכה הפרטית, בשיעור של 7.3 אחוזים, זאת במקביל לקיטון בצריכה הציבורית בכאחוז, (לעומת גידול של כ- 6 אחוזים בצריכה הציבורית בשנת 2002).
"אין שום ספק שהפוטנציאל של המשק טרם מוצה וכי יהיה ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר בשנה הנוכחית, תוך המשך ישום התכנית הכלכלית. כאשר היעד בשנת 2004 חייב להיות גידול מוחלט בתוצר לנפש".
לין ציין בנוסף כי המהלך האחרון של הפחתת מסי הקנייה ללא ספק יהווה מאיץ נוסף בעידוד הצריכה הפרטית וידחוף את המשק בשנת 2004 קדימה.