"אני מאמין בקיום מרחב עצום של אפשרויות לשת"פ כלכלי בין רוסיה וישראל, ואנו ננקוט בכל אמצעי לעידוד מיצוי הפוטנציאל הקיים" - כך אמר היום מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט בפגישה שקיים עם שר החוץ הרוסי סרגי לברוב.
בפגישה הביע השר אולמרט תנחומים על קורבנות התקפת הטרור בעיר בסלאן אשר בצפון אוסטיה. האורח הודה לשר אולמרט על תמיכת הממשלה והעם בישראל.
בפגישה השתתפו בכירים ממשרד החוץ הרוסי, ובהם סגן שר החוץ והשליח הרוסי המיוחד למזה"ת, הצדדים דנו בנושאים מדיניים, במלחמה בטרור, ובקשרי הכלכלה בין המדינות.
יצוין כי משרד התמ"ת הגדיר כבר לפני מספר שנים את רוסיה כמדינת יעד לקידום היצוא והקצה משאבים מיוחדים להגברת הפעילות השיווקית במדינה זו, בשיתוף עם מכון היצוא הישראלי. במסגרת תוכנית קידום היצוא לרוסיה יצאו מספר משלחות של חברות מענפי ההיי-טק וכן מענפי תעשייה נוספים. השר אולמרט אף עמד בראש משלחת חברות בתחום התקשורת אשר ביקרה במוסקבה בחודש פברואר שנה זו.
במהלך הפגישה, נמסר כי שר התקשורת והמידע של רוסיה, ליאוניד ריימן, נענה להזמנתו של השר אולמרט ויבקר בישראל בחודש נובמבר בישראל בראש משלחת לתערוכת טלקום 2004.
השר אולמרט ציין את הצמיחה הגבוהה של הכלכלה הרוסית, אשר התאוששה מהמשבר שפקד אותה בשלהי שנות ה-90', והביע תקווה להמשך חיזוק הקשרים בין חברות מרוסיה וישראל. "ישנו פוטנציאל עצום בהרחבת שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות בתחומי התקשורת, הרפואה, ואגרוטכנולוגיה", אמר השר אולמרט.
בכדי לתמוך בהרחבת פעילותן של חברות ישראליות ברוסיה, ולאפשר ביטוח לסיכונים מסחרים בפעילותם בשוק זה, חתמה חברת הבסס"ח הממשלתית (IFTRIC) על הסכמים עם שלושה בנקים מובילים.
נתוני סחר
הייצוא לרוסיה גדל במחצית הראשונה של 2004 בכ-45% והגיע לכ-150 מיליון $. ענפי היצוא העיקריים: היי טק, מוצרי חקלאות טריים, מוצרי כימיה ופלסטיק.
היבוא מרוסיה רשם עליה קלה במחצית הראשונה של 2004, והסתכם על-פי נתוני הלמ"ס בכ- 250 מיליון $. ההערכה היא כי נתוני הלמ"ס אינם משקפים את מלוא היקף הסחר בין שתי המדינות, אשר באומדן משרד התמ"ת הוא מעל מיליארד $ במונחים שנתיים. ענפי היבוא העיקריים: יהלומים, מינרלים ומתכות.