אולמרט נפגש עם מועצת העסקים ישראל בריטניה

אולמרט: ניתן להמשיך ולפתח את שיתוף הפעולה התעשייתי בין המדינות בנושא מחקר ופיתוח , תקשורת, ביוטכנולוגיה, ציוד רפואי ועוד


00:00 ,11.05.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
אולמרט: ניתן להמשיך ולפתח את שיתוף הפעולה התעשייתי בין המדינות בנושא מחקר ופיתוח , תקשורת, ביוטכנולוגיה, ציוד רפואי ועוד

מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, נפגש אתמול עם מועצת העסקים ישראל-בריטניה במסגרת המפגשים החצי שנתיים של המועצה, בלונדון ובירושלים לסירוגין. הגוף המארח את מפגש מועצת העסקים בישראל הינו ארגון הגג של לשכות המסחר.

השר אולמרט אמר כי הוא רואה חשיבות רבה בפעילות מועצת העסקים בישראל, פעילות אשר יכולה לסייע למנף ולחזק את היחסים הכלכליים בין המדינות, ליזום ולתמוך בפעילויות המקדמות את הסחר בין הצדדים.
עוד אמר השר אולמרט במפגש כי קרן ברייטק הינה קרן חשובה ומשמעותית, אשר עשתה שימוש במנדט שהוקצה לה ל-5 שנים ואכן קידמה בפועל שיתופי פעולה במו"פ בין חברות ישראליות ובריטיות. עם תום שנה זו עתיד להסתיים המנדט של ברייטק. השר פנה לחברי מועצת העסקים אשר מילאו תפקיד חשוב ביצירת הקרן, להתגייס לטובת הארכת תוקף המנדט של הקרן, ולהמשיך לקדם שיתופי פעולה מסוג זה גם בעתיד.
עוד הוסיף השר כי הוא מצפה לראות משלחות אנשי עסקים בשני הכיוונים. בפרט היינו רוצים, אמר השר לראות עוד אנשי עסקים בריטיים המגיעים לישראל. השר אולמרט הזמין את חברי מועצת העסקים להשתתף בתערוכת טלקום אשר תערך בישראל בתחילת חודש נובמבר 2004. השר קרא למשתתפי המפגש לסייע ולעורר עניין ורצון בקרב גורמים בריטיים נוספים להגיע לתערוכה.
השר אולמרט אמר כי ניתן להמשיך ולפתח את שיתוף הפעולה התעשייתי בין המדינות, וזאת במספר תחומים: חיזוק הקשרים במו"פ בין ישראל ובריטניה, בין היתר בתחומי התקשורת, הביוטכנלוגיה, ציוד רפואי ועוד.

מועצת העסקים הנו גוף המורכב מחברים בעלי מעמד בכיר בשני הצדדים, ואשר זוכה לתמיכה מגורמים ממשלתיים בבריטניה. בראשות מועצת העסקים מהצד הבריטי עומד סר טרוור צ'ין (עימו נפגש גם שר התמ"ת במהלך ביקורו בבריטניה בחודש מרץ האחרון).

בפגישה השתתפו שגריר בריטניה בישראל Simon McDonald והנספח המסחרי הבריטי Peter Stephenson, המדען הראשי של התמ"ת, ד"ר אלי אופר ואוריאל לין בכובעו כנשיא ארגון הגג של לשכות המסחר.

בין חברי מועצת העסקים הצפויים להגיע מהצד הישראלי נמנים בין היתר אמנון ליפקין שחק (Tahal Consulting Engineers LTD.), דב לאוטמן (דלתא), מיכאל שטראוס (קבוצת שטראוס-עלית), גד פרופר (אוסם), יורם בליזובסקי (התאחדות התעשיינים) ואחרים.

נתוני סחר
ברבעון הראשון של שנת 2004 רשם היצוא הישראלי לבריטניה עליה בשיעור של 14.8% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, ועמד על שיעור של 325.5 מיליון דולר. היבוא מבריטניה עמד ברבעון הראשון של 2004 על 676.4 מיליון דולר – עליה בשיעור של כ-10% לעומת הרבעון המקביל מהשנה שעברה.
סך היצוא מישראל לבריטניה עמד בשנת 2003 על 1.137 מיליארד דולר המשקפים עליה של 2.9% לעומת 2002. ענפי היצוא המרכזיים בשנת 2003 היו מכונות ומכשירים מכניים , אבנים יקרות, וכימיה.
היבוא בשנת 2003 מבריטניה לישראל היה בהיקף של 2.257 מיליארד דולר. המדובר הוא בעליה של 2.1% לעומת שנת 2002, שאז היה היקף היבוא 2.209 מיליארד דולר. ענפי היבוא המרכזיים הם: אבנים יקרות, מכונות ומכשירים, מוצרים כימיים ומזון מעובד.