אולמרט: גידול של 1% ביצוא התעשייתי, משמעו 200 מיליון דולר ותוספת של כ-3,000 עובדים במשק

"משרד התעשייה המסחר והתעסוקה רואה בנושא סחר חוץ מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה הישראלית והמשרד הגדיר משימות לשנת 2004 אשר יאפשרו יצירת תשתית ממשלתית עמוקה לפעילות התעשייה הישראלית בחו"ל הכוללת יצוא, שתופי פעולה והשקעות. גידול של אחוז ביצוא התעשייתי, משמעו 200 מי


00:00 ,19.11.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
"משרד התעשייה המסחר והתעסוקה רואה בנושא סחר חוץ מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה הישראלית והמשרד הגדיר משימות לשנת 2004 אשר יאפשרו יצירת תשתית ממשלתית עמוקה לפעילות התעשייה הישראלית בחו"ל הכוללת יצוא, שתופי פעולה והשקעות. גידול של אחוז ביצוא התעשייתי, משמעו 200 מיליון דולר ותוספת של כ-3000 , עובדים במשק". – כך אומר מ"מ ראש הממשלה ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, לקראת ועידת רוה"מ ליצוא שתתקיים השבוע בת"א, ואשר מאורגנת ע"י מכון היצוא הישראלי.

השר אולמרט מציין כי, "היצוא מהווה כ – 37% מהתמ"ג והוא בין הרכיבים הבודדים אשר גדלו ב – 2003 ויגדל ב – 2004 . קצב גידולו ושיעורו תלוי לא מעט במדיניות תומכת יצוא שהממשלה תנקוט או לא. בהנחה כמובן שמדיניות בנק ישראל תשמור על שער חליפין סביר המעודד יצוא".

עוד מוסיף אולמרט: "אני סמוך ובטוח כי ניתן להגדיל את היצוא במאות מיליוני $ לשנה, ע"י שיפור מהותי בכללי המשחק בין הבסס"ח ליצואנים שמשמעותם הגדלת היקף ושיפור בתנאי הערבויות למימון אשראי ליצוא. אני משוכנע כי ניתן להגדיל היצוא, אם נשכיל להשתמש בכלי ערבויות המדינה לעידוד יצואנים בינוניים (20-5 מליון $ בשנה), להקמת שלוחות בחו"ל. בשנים האחרונות אנו עדים לתהליך מבורך של מעורבות ישראלית משמעותית בכ- 15 –20 חברות זרות מידי שנה. בדרך כלל הדבר מתבצע על ידי יצואנים גדולים. ניתן על ידי אימוץ תוכנית צנועה ומאוזנת של העמדת ערבויות מדינה מוגבלות בשיעורן ובהקיפן, להאיץ את התהליך הנ"ל ולהכניס למעגל היצואנים המשמעותיים את היצואנים הבינוניים המייצאים כבר בין 5 – ל – 20 מיליון דולר בשנה. הדבר עשוי לשלש את ממדי ההשתלטות על ערוצי שיווק בחו"ל ולחולל כמעט מידית תוספת של יצוא בהיקף של מאות מיליוני דולר בשנה".

עוד מציין השר אולמרט כי בימים אלה הוגדרו לכל נספחי התמ"ת ברחבי העולם
(35 במספר) משימות מיוחדות לשנת 2004 כשהיעד המרכזי שהוגדר – הגדלת היצוא הישראלי. הכוונה היא להכנת תשתיות לגידול ביצוא של 12%-10% בשנה ובהבאת חברות רב לאומיות לבחון השקעות בישראל – לפחות 5 חברות בשנת
2004.

השר אולמרט מציין כי לנציגים הכלכלים בחו"ל חלק משמעותי ביותר בביצוע משימה זו ובעמידה ביעד שהוצב.

בין המשימות המיוחדות שהוגדרו בתחום היצוא:
  • הכנת תכנית אסטרטגית לשילוב ישראל באחד הגושים הכלכליים.
  • חידוש הסכמי סחר בינ"ל ושינויים ע"פ הצורך.
  • הגדלת האינטנסיביות של הפעילות במזרח הרחוק/דרום מזרח אסיה.
  • קביעת ארצות יעד וריכוז מאמצים ואמצעים בהתאם
  • הפעלת הקרן לקידום השיווק: מתן עדיפות לארצות יעד, תמיכה בפרויקטים ענפיים, חינוך ליצוא, מתן אשראי בתנאים מועדפים ליצואנים מצטיינים (לרבות ביטוח).
  • חיבור בין עידוד פעילות מו"פ לפעילות שיווק.
  • הגברת פעילות החדשנות והעידוד ליצוא בקרב המפעלים הבינוניים והקטנים.
  • הגדלת סעיפי הכיסוי בפוליסות המופקות ע"י IFTRIC, הקטנת השתתפות עצמית, והרחבת מעגל הלקוחות. יצירת מנגנון לגיבוי מדינה לחלק מההשקעות להשתלטות על צינורות שיווק וחברות זרות.
  • פריסה מתוגברת של נספחים מסחריים גם על פי ארצות יעד.
  • חיזוק רכש גומלין (מחויבויות ומימוש).