5 חברות בתחום האגרו – טכנולוגיה יבקרו השבוע בתאילנד ווייטנאם

חברות בתחום האגרו - טכנולוגיה – תהל, דגן אוטומציה, ארבל, נטפים טכנולוגיה וי. סמדר יבקרו השבוע בתאילנד ווייטנאם בסיוע מכון היצוא. בראש המשלחת יצחק קרייתי, מנהל חטיבת פרויקטים בינ"ל, תשתיות ותעשייה במכון היצוא.


00:00 ,17.01.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

5 חברות בתחום האגרו - טכנולוגיה  – תהל, דגן אוטומציה, ארבל, נטפים טכנולוגיה וי. סמדר יבקרו השבוע בתאילנד ווייטנאם בסיוע מכון היצוא. בראש המשלחת יצחק קרייתי, מנהל חטיבת פרויקטים בינ"ל, תשתיות ותעשייה במכון היצוא.
 
במכון היצוא ציינו שהמטרה היא לקדם שיתוף פעולה בין ישראל למדינות אלה בתחום החקלאי ובתחום ניהול משק המים ולעודד ביקור של מקבלי החלטות ואנשי עסקים בתערוכת החקלאות והמים הבינ"ל אגריטך – מאי 2006.
 
חברי המשלחת יערכו פגישות אישיות ועסקיות עם אישי ממשל וחברות מסחריות בתאילנד ווייטנאם וכן יערכו סמינרים מקצועיים בנושאים החקלאיים הקשורים לטכנולוגיות חקלאות ומשק המים. בין השאר יפגשו עם Mr. Chatchai Boonlue– מנהל האגף לפרוייקטים בין לאומיים במשרד החקלאות התאילנדי; Ph.D. Songvut Phetpradap– סגן נשיא אוניברסיטת מאיג'ו (Maejo) בתאילנד; Mr. Charnwit Manoteerawat– סגן נשיא קבוצת CP(החברה הגדולה לחקלאות בתאילנד)
 
ממכון היצוא נמסר, כי ממשלת תאילנד הקציבה ל- 4 השנים הקרובות 4 מיליארדי דולרים למטרות פרויקטים של ניהול מים, התפלה, טיהור ואספקת מים לשתייה ופיתוח החקלאות והכפר וכי שרת החקלאות והשר למשאבים טבעיים ואיכות סביבה מעוניינים להגיע לביקור בישראל על מנת ללמוד מהניסיון והמומחיות של ישראל בתחום ניהול מים.
 
מנכ"ל מכון היצוא, יחיאל אסיה מסרן, כי תחומים נוספים בעלי הפוטנציאל לשיתוף פעולה עם תאילנד הם: בתחום האריזה של פירות וירקות וכן טכנולוגיה לעיבוד ואריזה שתעזור ליצוא פירות וירקות טריים מתאילנד, למשל: טכנולוגיות של מיון ליצ'י ופירות אחרים וכן להארכת חיי המדף של המוצר, לרבות פיתוח חקלאות אורגנית וכן מדבירים טבעיים.
 
כמו כן הוסיף, כי מתקיימים דיונים בשלב מתקדם על חתימת פרוטוקול פיננסי וקיים פוטנציאל רב לשיתוף פעולה: ניהול משק מים והטכנולוגיות הקשורות, לרבות חממות על כל מרכיביהן, בקרה, ציוד השקיה, משק חלב, treatmentPost Harvestועיבוד מזון, מדבירים טבעיים וחקלאות אורגנית, עיבוד תוצרת חקלאית, זרעים וגידול ירקות, טכנולוגיות אריזה, שימור טריות והערכות ליצוא תוצרת.