שלוש סיבות לאופטימיות: יונתן איבגי מציב חזון חדש ל־2026

בועידת PORT2PORT 2025 קרא מנכ״ל DHL אקספרס להביט קדימה באופטימיות זהירה: התאוששות גלובלית מתונה, שינויי כללי משחק בארה״ב, הזדמנויות ליצואנים ישראלים ובעיקר ניהול אנשים בעידן לחוץ: תשאלו פעמיים ‘הכול בסדר?’ ותתכוננו לתשובה האמיתית


13:46 ,03.11.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

בהרצאת TED מעוררת השראה שנשא בוועידת PORT2PORT 2025, הציג יונתן איבגי, מנכ״ל DHL אקספרס ישראל, חזון אופטימי לשנת 2026 ועם שלוש סיבות מרכזיות לאמונה בצמיחה: כלכלית, עסקית ואנושית. לדבריו שנת 2026 היא שנה של הזדמנויות אמיתיות.

 

בהיבט הכלכלי בחר איבגי להתייחס למצב הכלכלה העולמית, תוך הצגת נתוני מדד DHL Trade Radar, המתבסס על נתוני שילוח בינלאומיים ונתוני מאקרו של אוניברסיטת NYC: ״ברור לכם שבשנתיים האחרונות מדד החיבוריות ירד. מידת המסחר, התיירות ואפילו רוחב הפס של האינטרנט ירד - אבל השנה יש סיבה קטנה לאופטימיות. הכלכלה הגלובלית בהאטה, סביב 3.2% צמיחה, אבל ארצות הברית מפתיעה לטובה, הודו מזנקת, והעולם חוזר להתחבר.”

 

על ישראל אמר: ״אפילו בישראל יש סימני חיבור מחודשים לשווקים הגלובליים. הירידה שחווינו בישראל בשנתיים האחרונות היא בדיוק ההזדמנות שלנו לצמיחה. התחזית היא ש-2026 תציב אותנו מעל נקודת הפתיחה של 2023. משבר זו לא סיסמה אלא פתח לצמיחה.”

 

בהתייחס לשוק האמריקאי ולשינויים החדים במדיניות המכסים של ממשל טראמפ, הדגיש איבגי כי מדובר בזמן קריטי ליצואנים ישראלים: ״האמריקאים הם הצרכנים של העולם, הם לא מפסיקים לקנות, אבל כללי המשחק משתנים. זו תקופה קריטית ליצואנים הישראלים. מי שהמוצר שלו יותר מבודל, נותן ערך טוב יותר, ומבין את כללי המס החדשים - ינצח.”

 

לדבריו, מדובר בהזדמנות אמיתית: ״אם המתחרה שלך יושב בסין, הוא משלם 30% מכס. בווייטנאם – 20%. לנו יש רק 15%. זו נקודת פתיחה מדהימה. תבדקו את המסים, תתמחרו נכון, ותנצלו את החלון הזה. כבר היום יש יצואנים ישראלים שעשו את זה ומוכרים יותר״.

 

 

בממד ההון האנושי הציע איבגי תובנה פשוטה לניהול בעידן של עומס רגשי ושחיקה. לדבריו, לפעמים כל מה שצריך זה לשאול שאלה אחת קטנה, פעמיים. ״תשאלו עובד אם הוא בסדר. ואז תשאלו שוב ‘אתה באמת בסדר? הכל באמת טוב?״ והוסיף: ״זה נשמע פשוט, אבל זה מדהים. בפעם השנייה, כשיש שקט רגע, פתאום מגיעה האמת. העובד אומר מה הוא באמת חושב, המנהלת משתפת, הסמנכ״ל מדבר על מה שמטריד אותו. ברגע שמניחים את הדברים על השולחן, אז אפשר באמת לטפל בהם. זו ראיית עובד בגובה העיניים, וזה עובד״.

 

ואז הוסיף בכנות: “אנחנו לא בסדר. אני לא בסדר, ואתם לא בסדר. אם מישהו פה חושב שהוא בסדר - הוא טועה. אי אפשר להיות בסדר אחרי שנתיים כאלה. אז איך אנחנו מצפים שלא יעזבו אותנו עובדים, או שלא יכאב להם, אם לא התייחסנו לזה? הגיע הזמן לשנות. דווקא משם צומחת המחויבות.”

 

הוא סיפר כי DHL ישראל נבחרה לאחרונה לאחד מעשרת מקומות העבודה הטובים בישראל על ידי ארגון Great Place to Work והוסיף: ״עובד שמרגיש שרואים אותו - יעיל, נאמן ומביא לקוחות מרוצים. מחויבות ארגונית היא מנוע צמיחה.”

 

על פי איבגי, שוק העבודה מתייצב. לדבריו מאות אלפים חוזרים עכשיו למעגל העבודה לאחר שירות מילואים ארוך. ״לא כולם חוזרים 100%, ומאוד חשוב להעסיק בדיוק את אלה. תפתחו קצת את הלב. תסתכלו מי יושב מולכם בריאיון עבודה וגם אם הוא לא נראה 100%, קחו אותו. זה הזמן להשקיע באמת באנשים״, אמר וזכה למחיאות כפיים מהקהל.

 

בהתייחסו לפעילות DHL בישראל ציין: ״חזרנו לשיא המהירות. החזרנו את הטיסות בערב, אנחנו נוחתים כל בוקר עם 2-3 טיסות, ואנחנו מפעילים את ה־777 היחידי בישראל שעושה קרגו אקספרס בכל יום שני. אז אם יש לכם מטענים מוזרים וגדולים שעדיין צריכים להגיע מהר, אז יש לזה מקום. לקחנו את השגרה בכוח.”

 

את ההרצאה סיים במסר: ״אני מאחל ש-2026 תהפוך אותנו ל-פחות מדינת אי ויותר מחוברים לשכנים. לא ייתכן שנהיה האזור היחיד בעולם שקשה להזיז בו דברים לשווקים הסמוכים. ופשוט שנמשיך להיפגש כאן, כל שנה.״

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק