חברת המזון Bumblebee החל להשתמש בטכנולוגיית בלוקצ׳יין של חברת SAP כדי לעקוב אחר מוצאם של דגי טונה צהובת סנפיר (Yellowfin Tuna), החל מהאוקיינוסים בהם הם נתפסים ברשת ועד לחנות בה הם נרכשו על ידי הצרכן הסופי. כך הודיעה החברה לפני מספר ימים בהודעה לעיתונות.
על פי ההודעה, הצרכנים יוכלו לסרוק קוד QR שנמצאת על גבי האריזה ולקבל מידע על המקום שבו נתפס הדג, ואת המסע שעבר עד שהגיע לחנות.
אוליבר בץ (Betz), סגן נשיא בכיר וראש חטיבת פתרונות עסקיים חדשניים ב-SAP, אמר כי ״הדבר יוצר שקיפות ועקיבות על פני שרשרת האספקה של המזון, מן האוקיינוס, על פני שרשרת האספקה המקוררת, אל המחסן, החנות ושולחן האוכל שלנו״.
נציין כי חברת Bumblebee הינה חברת המזון הראשונה שהחליטה להשתמש בפתרון הבלוקצ׳יין החדשני של חברת SAP, אבל זו אינה הדוגמה הראשונה שבה מבוצע מעקב אחר שרשרת האספקה של מזון באמצעות בלוקצ׳יין.
הדבר יוצר שקיפות ועקיבות על פני שרשרת האספקה של המזון, מן האוקיינוס, על פני שרשרת האספקה המקוררת, אל המחסן, החנות ושולחן האוכל שלנו
אוליבר בץ (Betz), סגן נשיא בכיר וראש חטיבת פתרונות עסקיים חדשניים ב-SAP
למעשה, חברות רבות כגון וולמרט ונסטלה עובדות כבר עם טכנולוגיות בלוקצ׳יין של חברת IBM אשר מכונה Food Trust. וולמרט משתמשת בטכנולוגיה על מנת לעקוב אחר העלים הירוקים מהשדות לחנויות, דבר המאפשר לה לאתר באצ׳ים עם פוטנציאל נושא מחלות ולהוריד אותו מהמדפים במהירות. נסטלה בדקה את הטכנולוגיה המדוברת על מנת לעקוב אחר המרכיבים בהם נעשה שימוש במוצר להאכלת תינוקות ״גרבר״.
ההטמעות הללו של יישומים טכנולוגיים במעקב אחר מזון מאפשרים לעסקים תובנות טובות יותר לגבי המוצר שהם מוכרים ללקוח, בין אם מדובר בחסה או בדג טונה.
צפו בסרטון המשותף ל-SAP וחברת Bumblebee:
אבל המקרה של חברת Bumblebee שונה בכך שהיא חולקת את המידע הזה עם הצרכן הסופי. כאשר צרכנים סורקים את קוד ה-QR הוא לא מספר להם רק באיזה אוקיינוס נתפס הדג אלא חולק איתם את משקלו של הדג, מי הדייג שתפס אותו, עד כמה הוא טרי, והאם הוא מוגדר כ״סחר הוגן״. מידע כגון זה יכול לתמוך בצורך של הצרכן הסופי ולחזק את אמונו במותג הודות לידע שהוא מקבל.