בהודעה משותפת שהוציאו הבוקר Panalpina וחברת DSV נמסר כי באמצעות עסקת מניות משותפת חברות DSV מדנמרק וחברת Panalpina משוויץ יאחדו כוחות וימוזגו לכדי חברה אחת, וזאת תמורת תשלום של 4.6 מיליארד דולר מצד DSV. על מנת לשקף את המסורת הארוכה של שתי החברות שם החברה הממוזגת יהיה DSV Panalpina A/S.
שתי החברות הגיעו להסכם על התנאים וההגבלות של המיזוג באמצעות הצעת מניות ציבורית. נציין כי ההצעה כבר נתמכת על ידי 69.9% מבעלי מניות Panalpina אשר הסכימו להגיש את מניותיהם למכירה, בהם בעל המניות הגדול ביותר בפנלפינה – קרן ארנסט גונתר, וכן קרנות Cevian ו-Artisan. ההצעה החדשה מציעה מחיר של 195.8 פרנק שוויצרי עבור כל מניית Panalpina לעומת מחיר של 180 פרנק למנייה שהתקבלה ב-15 בפברואר, או הצעה של 170 פרנק שוויצרי למנייה שהתקבלה בינואר על ידי DSV.
השילוב של DSV עם פעילות השילוח הימי והאווירי של Panalpina ייצור את חברת השילוח הבינלאומית מס׳ 4 בעולם, כאשר רק DHL לוגיסטיקה, Kuehne & Nagel ו- DB Schenker גדולות ממנה. החברה המאוחדת תמנה ב-60 אלף עובדים ותהיה בעלת נוכחות בכ-90 מדינות.
קורט לארסן, יו״ר חברת DSV מסר כי ״שילוב של DSV ו-Panalpina מחזק את מעמדנו כחברת שילוח עולמית מובילה, ויחד עם זאת, אנו יכולים להציג רשת גלובלית חזקה ושירות שירות משופר ללקוחותינו, ובכך להגביר את היתרון התחרותי שלנו בתעשייה. מדובר בשידוך נהדר מבחינת כל הפרמטרים. פנלפינה היא חברה נהדרת, ואנחנו נרגשים מאוד מהאפשרות לאחד כוחות ולקדם בברכה את הצוות המוכשר של פנלפינה״ .
פיטר אולבר, יו״ר מועצת המנהלים של Panalpina, ציין כי ״במהלך השבועות האחרונים, הדירקטוריון וההנהלה של Panalpina בחנו יוזמות אסטרטגיות שונות וקיימו דיונים עם DSV לגבי מיזוג פוטנציאלי. הערכת הדירקטוריון היא כי ההצעה המעודכנת של חברת DSV אטרקטיבית מאוד. אנחנו מצפים לצרף כוחות עם DSV ולתרום ליצירת אחת מחברות התובלה והלוגיסטיקה הגדולות בעולם״.
מהחברות נמסר כי מדובר במיזוג שיאפשר צמיחה עתידית עבור החברה, וזאת הודות לקשרי לקוחות יחודיים ומומחיות ״אנכית״, די.אנ.איי של מצוינות תפעולית ויעילות, סינרגיות מסחריות והזדמניות צולבות משירותי רשת חזקים יותר, יכולות ומיומנויות חדשות, יעילות הודות לאיחוד פעילויות, מתקנים ולוגיסטיקה, איחוד תשתית ה-IT ועוד.
מקבוצת עמית אשר מייצגת את Panalpina בישראל באופן בלעדי נמסר כי ״מסתמן כי חברות Panalpina ו-DSV עומדות בפני החלפת מניות ואיחוד כוחות. חברת עמית ערוכה היטב לכל תרחיש מסחרי כזה או אחר ותמשיך להוביל את ענף הלוגיסטיקה הבינלאומית כפי שהיתה משנת 1951״.