זינוק בביקוש למוליכים למחצה מעורר צורך בפתרונות שילוח מותאמים

הצמיחה המואצת בתעשיית המוליכים למחצה יוצרת אתגרים לוגיסטיים מורכבים, הדורשים פתרונות שילוח מדויקים ומתקדמים. עדי ששון, מנכ״ל משותף באריאל שילוח בינלאומי, מסביר כיצד שילוב טכנולוגיה ותכנון קפדני מבטיח הובלה בטוחה של ציוד רגיש


10:36 ,23.03.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

תעשיית המוליכים למחצה העולמית חווה צמיחה משמעותית, כאשר ישראל הופכת לשחקן מרכזי בתחום. לאחר ירידה של 12% בשנת 2023, שוק המוליכים למחצה התאושש ב-2024 עם עלייה של 19.3% במכירות. התחזיות מצביעות על המשך מגמת הצמיחה ב-2025, עם צפי למכירות גלובליות של כ-626.87 מיליארד דולר. 

 

בישראל, השוק רושם מגמה חיובית, עם כניסת חברות גלובליות והתרחבות מפעלים קיימים. ״האקוסיסטם הטכנולוגי המשגשג, כוח העבודה המיומן והסביבה החדשנית הפכו את ישראל למוקד אסטרטגי לתעשיית השבבים״, מסביר עדי ששון, מנכ״ל משותף ובעלים של אריאל שילוח בינלאומי, בריאיון שקיים עם מערכת PORT2PORT

 

נציין שמוליכים למחצה הם אבן יסוד לכל מכשיר אלקטרוני מודרני, אך שינוע ציוד הייצור והבדיקה שלהם מהווה אתגר לוגיסטי מורכב. מכונות ייצור ובדיקת שבבים, כגון מערכות פוטוליתוגרפיה, כורי אדי כימי (CVD), ציוד מטרולוגיה וציוד לבדיקת התהליך -  הינם ציוד מתקדם וחיוני בתהליך ייצור המוליכים למחצה והם רגישים במיוחד לפגיעות פיזיות, לחות ושינויי טמפרטורה, מה שמחייב פתרונות מותאמים אישית לכל שלב בהובלה. 

 

״העברת ציוד כזה מחייבת תכנון מדויק, טיפול קפדני וביטוח מותאם״, מציין עדי. ״הניסיון שלנו בשילוח ציוד טכנולוגי רגיש מאפשר לנו לספק פתרונות אופטימליים, תוך הבטחת הגעה בטוחה ועמידה בתקני ההתקנה המחמירים ביותר״.

 

לדבריו, בשל מורכבות השינוע, ההובלה האווירית הפכה לברירת המחדל, אם כי לעיתים נעשה שימוש בהובלה ימית בשילוב הובלה יבשתית. ״אנחנו מתאימים את הפתרון לכל לקוח, תוך שמירה על איזון בין עלויות לזמני אספקה״.

 

על השאלה כיצד משנעים בכדי למנוע נזקים, השיב עדי שהציוד נארז במיכלים עם חומרים ייחודיים לבלימת זעזועים החייבים בשינוע ואחסון בטווחי טמפרטורה ולחות מחמירים ועם ההגעה, המכונות מפורקות, מורכבות מחדש ומכוילות במדויק, תחת פיקוח טכנאים מיומנים. ״אנחנו מלווים את הלקוחות שלנו משלב האריזה, דרך כל שלבי ההובלה, ועד למסירה הסופית באתר הלקוח״, מדגיש עדי. 

 

על רקע הביקוש הגובר והצורך בתשתית לוגיסטית מתקדמת, סיכם עדי: ״שילוח אווירי חכם, טיפול מדויק ויכולת תכנון גמישה הם המפתח לשינוע מוצלח של הציוד הרגיש הזה. אנחנו רואים את הצמיחה בתעשייה וממשיכים להשקיע בפתרונות מתקדמים״.