עלייה במדד מנהלי הרכש בחודש יולי

עלה ב-1.3 נקודות לרמה של 50.1 נקודות. כמו כן נרשמה מגמת שיפור בפעילות התעשייתית בעולם שמובלת על ידי גידול בהזמנות חדשות הן ליצוא והן לשוק המקומי


13:16 ,17.08.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש יולי 2016 עלה ב-1.3 נקודות לרמה של 50.1 נקודות. רמה זו של המדד היא על הגבול שבין התרחבות להתכווצות בפעילות התעשייתית.

 

רכיבי ההזמנות המקומיות והתעסוקה חזרו החודש להצביע על התרחבות. רכיב ההזמנות ליצוא נמצא מזה 18 חודשים מתחת לרמה של 50 נקודות.

 

מדד מנהלי הרכש העולמי שמפרסם בנק JP Morgan עלה בחודש יולי מרמה של 50.4 נקודות לרמה של 51 נקודות. ניכרת בשלושת החודשים האחרונים מגמה של שיפור בפעילות התעשייתית בעולם שמובלת על ידי גידול בהזמנות חדשות הן ליצוא והן לשוק המקומי. מדדי מנהלי הרכש מצביעים על התרחבות הפעילות באמריקה, גוש האירו ואף בסין.

 

כלכלני בנק הפועלים מציינים כי למרות העלייה בחודש האחרון, רמת המדד מאותתת על קיפאון בפעילות ענף התעשייה. רכיב ההזמנות ליצוא נמצא מזה 18 חודשים מתחת לרמת ה-50 נקודות, והוא המשקולת העיקרית שמושכת מטה את הפעילות. ההזמנות לשוק המקומי גדלות, אך הן אינן מפצות על ירידת היצוא. הפעילות התעשייתית בעולם נמצאת דווקא במגמת שיפור, וניתן לצפות שזה ישפיע גם על ההזמנות ליצוא בישראל.

 

נתוני הלמ"ס שפורסמו בשבוע האחרון היו חיוביים מאוד – צמיחה של 3.7% במונחים שנתיים ברבעון השני של השנה ונתוני הרבעון הראשון תוקנו אף הם מעלה ל-2.2%. הצריכה הפרטית הוסיפה להיות מנוע הצמיחה העיקרי של המשק. כלכלני בנק הפועלים מציינים שהאינדיקטורים החודשיים השוטפים שהלמ"ס מפרסמת לא הצביעו על שיפור בחודשיים האחרונים ויצוא הסחורות אף המשיך לרדת במונחים דולריים.