מדד מנהלי הרכש עלה במרץ לרמה של 48.0 נקודות

רכיב הביקושים ליצוא עדיין מצביע על התכווצות בפעילות. מדד מנהלי הרכש העולמי מצביע על קיפאון ברמת היצור התעשייתי הגלובלי


14:06 ,18.04.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש מרץ עלה ב-2.2 נקודות, לרמה של 49.0 נקודות, שעדיין מצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית במשק.

 

רכיב הביקושים ליצוא רשם עליה חדה, של 7.8 נקודות, לרמה של 48.6  נקודות, אך גם הוא עדיין מצביע על התכווצות בפעילות. יתר 48.6 הרכיבים המרכזיים במדד, למעט רכיב תפוקות הייצור, ממשיכים להצביע על התכווצות בפעילות. רכיב מלאי מוצר מוגמר עבר החודש להצביע על התרחבות בפעילות.

 

מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, עלה מעט בחודש מרץ לרמה של 50.5 נקודות. המדד מצביע על קיפאון ברמת הייצור התעשייתי הגלובלי.

 

מדד מנהלי הרכש בארצות הברית עלה לרמה של 51.8 נקודות ועבר להצביע על התרחבות בפעילות התעשייתית. המדד בגוש האירו עלה מעט לרמה של 51.6 נקודות. בסין המדד עלה לרמה של 49.7 נקודות מרמה של 48.0 נקודות.

 

כלכלני בנק הפועלים: המדד קרוב לגבול ה-50 נקודות והוא  מצביע על קיפאון בייצור התעשייתי. העלייה במדד החודש  מקורה ברכיב הביקושים ליצוא, שעלה ב-7.8 נקודות.

  

ענף התעשייה בעולם נמצא בהתאוששות מסוימת בעת האחרונה וזה טרם בא לידי ביטוי בנתוני התעשייה בישראל. נתוני המשק מהלמ"ס לרבעון הראשון אינם מעודדים - היצוא  התעשייתי ירד בשיעור דולרי של כ-4% לעומת הרבעון הקודם, תוך ירידה חדה ביצוא של רכיבים אלקטרוניים ותרופות. מספר  משרות השכיר בתעשייה שב אף הוא לרדת בחודשים  האחרונים.