מדד מנהלי הרכש עלה ביוני לרמה של 51.0 נקודות

העלייה מצביעה על התרחבות בפעילות התעשייתית במשק. לפי כלכלני בנק הפועלים, חלו עליות ברכיבי הביקושים המקומיים, התעסוקה ותפוקות הייצור


12:30 ,19.07.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש יוני 2015 עלה ב 3.4- נקודות לרמה של 51.0   נקודות, המצביעה על התרחבות בפעילות התעשייתית במשק. רכיבי תפוקות הייצור, הביקושים המקומיים והתעסוקה עלו והם מצביעים על התרחבות בפעילות. רכיב הביקושים ליצוא ירד החודש והוסיף להצביע זה החודש החמישי ברציפות על התכווצות בפעילות.

 

מדד מנהלי הרכש העולמי שמפרסם בנק JPMorgan ירד בחודש יוני לרמה של 51.0  נקודות. המדד נמצא במגמת ירידה מתונה מתחילת השנה אך רמתו עדיין מצביעה על התרחבות בפעילות. מדד מנהלי הרכש בארה"ב עלה לרמה של 53.5  נקודות ובגוש האירו עלה המדד לרמה של 52.5 נקודות. בסין המדד ממשיך להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית ורמתו עומדת על 49.4 נקודות. ייתכן ולמשבר ביוון ולתנודתיות הפיננסית בסין יהיו השלכות על הפעילות התעשייתית הגלובלית, אולם עדיין אין אינדיקציה לכך.

 

כלכלני בנק הפועלים: מדד מנהלי הרכש שב החודש להצביע על התרחבות. המדד תנודתי סביב רמת ה- 50  נקודות, כלומר מאותת על יציבות בפעילות התעשייה. החודש חלו עליות בולטות ברכיבי הביקושים המקומיים, התעסוקה ותפוקות הייצור. הביקושים ליצוא שבו לרדת. האינדיקאטורים למצב המשק שמפרסמת הלמ"ס מראים שהנסיגה ביצוא התעשייתי נמשכת ואף מתעצמת וגם הייצור התעשייתי במגמת ירידה. ירידה ביצוא אפיינה בתקופה זו מדינות נוספות, ובישראל סביר שגם הושפעה מהייסוף המתמשך בשער השקל.