מדד מנהלי הרכש: הפגיעה בתעשייה בולטת יותר משאר ענפי המשק

המדד ירד בחודש ספטמבר ב-0.6 נקודות ומצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית. מדד מנהלי הרכש העולמי מצביע על התרחבות בפעילות


11:23 ,20.10.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש חודש ספטמבר ירד ב-0.6 נקודות, לרמה של 47.5 נקודות, רמה שמצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית במשק.

 

נזכיר שהסקר בקרב מנהלי הרכש נערך טרם האירועים הביטחוניים האחרונים. כל הרכיבים המרכזיים במדד מצביעים החודש על התכווצות בפעילות. רכיב הביקושים המקומיים רשם ירידה חדה של 5.8 נקודות ושב להצביע על התכווצות בפעילות. רכיבי הביקושים ליצוא והתעסוקה עלו החודש, אך עדיין מצביעים על המשך ההתכווצות בפעילות.

 

מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan יציב בקירוב בחודש ספטמבר, ברמה של 50.6 נקודות. המדד נמצא במגמת ירידה מתונה מתחילת השנה, אך רמתו עדיין מצביעה על התרחבות בפעילות.

 

מדד מנהלי הרכש בארצות הברית ירד לרמה נמוכה של 50.2 נקודות, והוא מתקרב לרמה המצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית. המדד בגוש האירו נותר יציב בקירוב ברמה של 52.0 נקודות. בסין המדד ממשיך להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית ורמתו עומדת על 47.2 נקודות, הרמה הנמוכה ביותר בשש השנים האחרונות.

 

כלכלני בנק הפועלים: מדד מנהלי הרכש מצביע מזה שלושה חודשים על התכווצות בפעילות התעשייתית. הצמיחה במשק אמנם האטה, אך נראה שהפגיעה בענף התעשייה היא הרבה יותר בולטת מאשר ביתר ענפי המשק. הריבית הנמוכה והפעילות המוגברת בשוק הנדל"ן ממריצים את הפעילות בתחום המסחר והבנייה. מנגד, הסחר העולמי המדשדש, הייסוף הריאלי בשער החליפין של השקל וחשיפה גוברת למוצרי יבוא פגעו בענף התעשייה.

 

באשר להשפעות האירועים הביטחוניים האחרונים, נותר לחכות למדד אוקטובר שסביר להניח יושפע מהאירועים.