טסלה: עלויות הייצור צפויות לעלות עקב עיסקה חדשה עם ספק ליתיום

מסגרת העסקה המתוקנת, חברת Piedmont תספק 125,000 טונות של תרכיז ליתיום לטסלה החל מהמחצית השנייה של 2023. מחירי ליתיום הידרוקסיד עלו ב-156% בדצמבר השנה לעומת מחירי דצמבר אשתקד


12:39 ,10.01.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

טסלה עלולה להתמודד עם עלויות ייצור גבוהות יותר לאחר שספק ליתיום שינה את תנאי העסקה עם יצרנית הרכב החשמלי כדי לשקף את הביקוש הגובר למינרל.

 

במסגרת העסקה המתוקנת, חברת Piedmont תספק 125,000 טונות של תרכיז ליתיום לטסלה החל מהמחצית השנייה של 2023. התמחור של טסלה יוצמד בזמן המשלוח למחירי השוק של ליתיום, וזאת במקום להשתמש במחירים שנקבעו מראש כפי שקרה בהסכם קודם בין החברות. ההסכם החדש מחייב לתקופה של שלוש שנים, עם אופציה להארכה לשלוש שנים נוספות.

 

מחירי הליתיום זינקו במהלך השנה האחרונה ואנליסטים צופים כי מחירי המינרל יישארו  גבוהים במהלך 2023, כאשר ההיצע נותר מצומצם והביקוש ממשיך לטפס.

 

ליתיום הוא מרכיב חיוני לעסקיה של חברת טסלה, ומזין את מוצרי אחסון האנרגיה ורכיבי סוללות הרכב שהחברה מייצרת.

 

אילון מאסק, מנכ״ל טסלה, אמרה בשיחת האנליסטים האחרונה שנערכה באוקטובר שעבר כי ״ברכבים חשמליים, דברים כמו ליתיום בדרגת סוללה עדיין יקרים בטירוף. לכן, יש לנו תערובת של דברים שבהם המחירים יורדים ודברים שבהם המחירים עולים״.

 

מחירי ליתיום הידרוקסיד, המשמשים בדרך כלל לייצור סוללות ליתיום-יון, עלו ב-156% בדצמבר השנה לעומת מחירי דצמבר אשתקד, כך לפי S&P Global Commodity Insights.

 

בדו״ח שפרסמה חברת הייעוץ BCG נכתב כי מחיר הליתיום עלה פי עשרה בשנתיים האחרונות, וכי צפוי מחסור כרוני בשנים הבאות לאחר 2025, כאשר האספקה​​צפויה להישחק. במקביל, הביקוש לרכבים חשמליים וסוללות צפוי להמשיך לגדול ככל שהעולם מנסה להתרחק מדלקים מאובנים.

 

״תעשיית הרכב החשמלי וחומרי הסוללה הקריטיים השתנו משמעותית מאז 2020 והסכם זה משקף את החשיבות של - והביקוש הגובר - לשרשרת אספקת ליתיום בצפון אמריקה״, אמר מנכ״ל Piedmont Lithium, קית׳ פיליפס, בהצהרה.