המכולה החכמה: פיתוח ישראלי מקורי לשוק בשווי 3 מיליארד דולר

הפתרון החכם של חברת לוג'ינו ייחשף לבאי ועידת PORT2PORT. שחר טל, מנכ"ל לוג'ינו: מדובר בפיתוח בעלות 30 דולר למסע שיהפוך כל מכולה למכולה חכמה


14:06 ,06.06.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת לוג'ינו הישראלית תחשוף בעוד שבוע יחידת מעקב המשדרת מכל נקודה בגלובוס סדרת מדדים מתוך המכולה הכוללים: מיקום, טמפרטורה, פריצה ועוד. רבע מיליון יחידות ראשונות מיועדות לשוק האסייתי

 

פיתוח כחול-לבן במחיר של 30 דולר למסע של מכולה יהפוך כל מכולה סטנדרטית למכולה "חכמה", המשדרת סדרת מדדים חיוניים מכל נקודה בעולם. הפיתוח של חברת לוג'ינו הישראלית  שקיבל רישום פטנט מאושר בארה"ב, אירופה וסין, הינו פיתוח פורץ דרך בזכות מחירו הזול, יכולותיו המקיפות והפשטות שבה ניתן בתוך שתי דקות להסב כל מכולה ליחידה הנמצאת תחת ניטור, 24 שעות ביממה.

 

לוג'ינו, שסיכמה לאחרונה עסקאות ראשונות בהיקף של מאות אלפי יחידות, תחשוף את הפטנט ב-PORT2PORT 2016 – הוועידה השנתית לסחר, לוגיסטיקה ושרשרת אספקה שתתקיים ביום חמישי הבא באולם אווניו שבקריית שדה התעופה.

 

"בעולם קיימות כ-25 מיליון מכולות המבצעות מדי שנה 100 מיליון מסעות, כשבתוכן מטען השווה 6 טריליון דולר, אולם עד כה, לא נמצאה דרך פשוטה וזולה למעקב אחריהן", מסביר מנכ"ל לוג'ינו, שחר טל. "בהערכה שמרנית, עלות הובלת מכולה למסע מסתכמת ב-30 דולר והיקף השוק מגיע לסך כולל של 3 מיליארד דולר. קיימים מטענים רגישים מסוגים שונים – כדוגמת חומרי גלם לייצור, מחשבים, טלוויזיות, סיגריות ואלכוהול, או תוצרת תעשייתית רגישה, או סחורה ביטחונית. בהעדר פתרון זול וסטנדרטי, הדרך היחידה בה ניתן לנהל בצורה לוגיסטית חכמה את המטענים הללו היא בשינוע יקר יותר, במטוסים למשל.

 

"הפתרונות הקיימים יקרים ומצריכים התקנות מורכבות ומערכות ניהול. הפתרון שאנו מציעים, מבוסס על 'נשם' סטנדרטי הנמצא בכל מכולה. בפעולה של שתי דקות, המתבצעת על ידי מערך לוגיסטי קיים, אנו הופכים את הנשם ליחידת בקרה המסוגלת להזרים מידע מבוסס GPS ו-GSM, המזרים מדדים כדוגמת מיקום המכולה, הטמפרטורה, האם המכולה חטפה זעזוע, האם היא נפרצה ועוד. המערכת נבנתה על בסיס ידע ממערכות צבאיות, מהמתוחכמות ביותר שיש בעולם".

 

בין העסקאות הראשונות של לוג'ינו, נמצאת חברת הספנות והלוגיסטיקה SITC הנסחרת בבורסת הונג-קונג, שחתמה על הסכם ל-200 אלף מכולות. בעסקה נוספת, חברת הספנות Haihua, שהינה חברה-בת של נמל שנגחאי, התחייבה לשימוש במערכת ב-60 אלף מכולות.

 

מעוניינים לראות את המצגת של שחר טל בוועידת port2port? הירשמו כאן