דואר ישראל: ירידה של 11% בהכנסות הרבעון השלישי

בעקבות הקורונה הכנסות החברה ברבעון השלישי של 2020 הסתכמו בכ-400 מיליון שקל. חזי צאיג, יו״ר דירקטוריון דואר ישראל: ״אנו רואים את הבעת האמון מצד המשקיעים הרבים שניגשו למכרז לרכישת החברה, אשר ממחישה עד כמה חברת הדואר אטרקטיבית ביותר להשקעה״


12:25 ,29.11.2020 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת דואר ישראל פרסמה לאחרונה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2020, לאחר אישור דירקטוריון החברה. הכנסות החברה ברבעון השלישי של 2020 ירדו בכ-11% והסתכמו בכ-400 מיליון שקל, מול 448 מיליון שקל ברבעון מקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של השנה ירדו הכנסות החברה ב15.6% והסתכמו ב-1.14 מיליארד שקל, מול  כ-1.35 מיליארד שקל בתקופה מקבילה אשתקד

 

ההפסד ברבעון השלישי עמד על 67.9 מיליון שקל, מול רווח נקי של כ-41.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של 2020 הסתכם ההפסד בסך של 230.7 מיליון שקל, מול רווח נקי של כ-28.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ה-EBITDA ברבעון השלישי היה שלילי ועמד על כ-24 מיליון שקל, לעומת EBITDA חיובי של כ-94 מיליון שקל (כ-20% מההכנסות) בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA בתשעת החודשים היה שלילי ועמד על כ-65 מיליון שקל, מול EBITDA חיובי של 156 מיליון שקל (כ-11.5% מההכנסות) בתקופה המקבילה אשתקד.

 

לדואר ישראל סדרת אג״ח אחת שהנפיקה בתחילת 2010 בהיקף של 400 מיליון שקל, כאשר התשלום האחרון בגינה ישולם ב-2021. נכון להיום (לאחר התשלום של אוקטובר 2020)  יתרת החוב כולל ריבית והצמדה עומדת על כ-44 מיליון שקל.

 

חזי צאיג, יו״ר דירקטוריון דואר ישראל: ״אחד האתגרים המורכבים השנה היה המשך הניהול העסקי על רקע מגפת הקורונה, שכעת ברור שתלווה אותנו גם בשנה הקרובה. הקורונה פגעה משמעותית בהכנסות חברת דואר ישראל, המבוססות על סחר מקוון ושירותים פיננסיים, על בסיס פריסת הסניפים הרחבה. הקורונה השפיעה על כל תחומי הלוגיסטיקה והסחר הכלל עולמי, השפעה אשר התבטאה בהאטה גלובלית בהטסות, בהאטה בתחומי הסחר הנכנס והיוצא, וכתוצאה מכך גם בירידה בפעילות הבנקאית, הנובעת מהאטה בצריכה במשקי הבית, בפעילות העסקית ועצירת הנסיעות לחו״ל, שפגעו גם ברכישת מט״ח.

 

״עם זאת״, אומר צאיג, ״אנו רואים התאוששות ברבעון השלישי, כאשר מאז חודש יוני האחרון יש חזרה לקניות ברשת, לאור הסגר השני בספטמבר, והעובדה שעד כה חנויות הרחוב והקניונים היו סגורים וביצוע רכישות הרשת היו האופציה המרכזית להזמנת מוצרים״.

 

עוד ציין צאיג ״ברבעון השלישי החל תהליך מכירת 20% ממניות הדואר להפרטת החברה, ולמרות הקורונה אנו אופטימיים. אנו רואים את הבעת האמון של המשקיעים הרבים שניגשו למכרז לרכישת החברה, אשר הגיעו מתחומי הסחר, הקמעונאות ושוק ההון. היענות זו ממחישה עד כמה בתקופה מאתגרת זו, חברת הדואר אטרקטיבית ביותר להשקעה, כאשר במהלך 2021 יושלם הליך המכירה. הכנסת המשקיע לחברה תאפשר לנו להמשיך להשקיע בטכנולוגיה ובחדשנות לתועלת הציבור, ולצמוח עסקית אל תוך העשור הבא״.

 

דני גולדשטיין, מנכ״ל דואר ישראל: ״הירידה בהכנסות הסחר בעקבות הקורונה מתחילה  להתמתן, אנו רואים ברבעון השלישי התאוששות הדרגתית בהזמנות הסחר המקוון בארץ ומחו״ל, אשר מתעצמת בימי הקניות הבינלאומיים. בחודשים נובמבר ודצמבר אנו צפויים למיין ולקלוט מספר שיא של כ-15 מיליון חבילות מחו״ל, במשקל צפוי של כ-4,000 טון, המהווה  גידול של 11% במשקל אל מול התקופה המקבילה אשתקד וכגידול של 3.5% במספר הפריטים. זו מגמה  חיובית  מאוד, שמעידה על חזרה לשגרה בתחום הקניות  ברשת״.

 

״בתחום השליחים אנו רואים גידול מול התקופה המקבילה אשתקד, וזאת על רקע צמיחת הסחר המקוון הישראלי בתקופת הקורונה, וגידול במודעות להזמנת משלוחים עד הבית. כחלק מהערכות החברה לתקופת השיא בהזמנות, השקענו בהטמעת אמצעים טכנולוגיים לייעול תהליכי המיון והמסירה, גייסנו כח אדם במיון ובמוקד הטלפוני, ופתחנו עשרות מרכזי מסירת חבילות, בשיתוף עסקים קטנים ורשתות שיווק, כדי להעניק שירות מיטבי ללקוחותינו״, אמר גולדשטיין.

 

גולדשטיין ציין עוד ״לצד ההיערכות, אנו ממשיכים להשקיע בשירותים נוספים שיתמכו בקהילות השונות. אנו  מאמינים, כי רבעון 4 של שנת 2020 יהיה  תחילת המפנה לחזרה לניהול רווחי״.