אילון מאסק בוחן כניסה לתחום שינוע המכולות

על פי דיווחים באתר בלומברג, החברה שהקים מאסק לפני חמש שנים בשם ״החברה המשעממת״ פיתחה קונספט של מנהרות תת קרקעיות ברוחב של 6.4 מטרים המסוגלות להוביל מכולות בשני נתיבים שונים


13:21 ,22.06.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

על פי הדיווחים אילון מאסק, מייסד ובעלי חברת טסלה, בוחן כניסה לתחום הובלת המכולות.

 

על פי דיווחים באתר בלומברג, החברה שהקים מאסק לפני חמש שנים בשם ״החברה המשעממת״ (The Boring Company), פיתחה קונספט של מנהרות תת קרקעיות ברוחב של 6.4 מטרים המסוגלות להוביל מכולות בשני נתיבים שונים.  

 

בעוד שעם הקמת החברה רוב הסיקור התקשורתי שלה התמקד בתחום הובלת הנוסעים – המטרה הראשונית של מאסק בהקמת החברה, כיום החברה מציעה פיתרון הובלה באתר האינטרנט שלה באמצעות מנהרה ברוחב 12 רגל (3.66 מ׳) שלדברי החברה, ״בקושי״ מתאימה למכולות סטנדרטיות אשר משונעות על גבי מסילה מיוחדת בתוך המנהרה.

 

במצגת המנהרות הגדולות יותר, שנראו על ידי צוות ״בלומברג״, מוצגות תצורות בודדות וכפולות של מכולות עם מסילות מותאמות.

 

נזכיר כי חברת DP WORLD מפתחת ביחד עם Virgin את ההייפר-לופ, מערכת הסעת נוסעים במנהרות שנבנות לכך במיוחד ובמהירות גבוהה מאוד. הפתרון של DP WORLD מותאם גם למטענים ונקרא Cargospeed.