הרווח התפעולי של קבוצת Deutsche Post DHL גדל ב-21.3% והגיע לסך של 873 מיליון יורו ברבעון הראשון של שנת 2016.
מנכ"ל קבוצת DP DHL, מר פרנק אפל, ציין כי מדובר בפתיחה חזקה עבור השנה הנוכחית, וכי "המאמצים שעשינו במהלך שנת 2015 על מנת למצב את החברה לקראת צמיחה חיובית בכל החטיבות השתלמו. שנה שעברה היתה שנה של שינוי ומעבר, והיום אנחנו על המסלול הנכון בדרך להשיג את המטרות שלנו לשנת 2016".
בולטות במיוחד תוצאות פעילות חטיבת האקספרס של הקבוצה שגם ברבעון הראשון של השנה ממשיכה להראות גידול בהכנסות וברווחים – גידול שנמשך כבר מספר שנים. ההכנסות הרבעון גדלו ב-0.3% לסך של 3.25 מיליארד יורו לעומת תקופה מקבילה אשתקד, ובניכוי השפעות שערי חליפין ותנודות עונתיות הגידול המתואם עומד על 6.1%.
הגידול העקבי בצמיחה מתרחש הודות לצמיחה חזקה בעסקי ה-TDI TIME DEFINITE INTERNATIONAL במסגרתו נפח המשלוחים גדל ב-7.9% לעומת תקופה מקבילה אשתקד.
הרווח הגולמי של החטיבה צמח ב-7.5% ועמד על 357 מיליון יורו ברבעון הראשון של 2016 לעומת רווח גולמי של 332 מיליון יורו בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי השתפר ב-11%.
יאיר ביטון, מנכ"לDHL אקספרס ישראל, שנמצאת בבעלות חטיבת האקספרס העולמית, ציין בהמשך לפרסום הדוחות כי "תוצאות הרבעון הראשון של 2016 אכן מצוינות, וניכר כי המיקוד הגלובלי שלנו בשביעות רצון עובדים והגברת ההכנסות משיג את יעדיו.
"בישראל אנחנו צומחים בקצב יפה מאוד מבחינת הכנסות, רווח וכמות משלוחים על ידי מיקוד בצורכי הלקוחות. אני גאה להיות חלק מהקבוצה הגלובלית ומצוות ההנהלה המקומי".