ועידת PORT2PORT: הטכנולוגיה פורצת דרכים חדשות

האם בינה מלאכותית יכולה לשמש כפתרון להתמודדות עם אתגרי שרשרת האספקה? מהם החסמים בהטמעת טכנולוגיות חדשות? צפו בפאנל טכנולוגיה שהתקיים בכנס PORT2PORT 2024


14:01 ,19.09.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

במהלך כנס PORT2PORT שהתקיים בשבוע שעבר בגני התערוכה תל אביב, בהשתתפות אלפי מבקרים, נערך פאנל מרתק שעסק בהשפעות הטכנולוגיה על שרשרת האספקה בהשתתפות סיגל מנהיים קצוביץ׳, מנכ״לית DSV ישראל, רז רונן, מנכ״ל Wisor AI, עודד שחר, CTO של חברת צים ומנהל Zim ventures וירון גורטלר, מנכ״ל יוניון רכב תעשייתי.  

 

לצפייה בפאנל: 

 

 

 

הנוכחים ציינו כיצד הטכנולוגיה מסייעת לחברות שלהן לפעול ביתר יעילות ולעיתים אף לחסוך בחיי אדם. סיגל מנהיים קצוביץ׳, מנכ״לית DSV ישראל, ציינה כי הגיעה לעולם הלוגיסטי מעולם התעופה לפני 15 שנה ומאז ומתמיד ביקשה להביא את החדשנות הטכנולוגית שהיתה קיימת בענף התעופה לענף הלוגיסטי. לדבריה, רק לאחרונה חברת DSV העולמית עלתה לאוויר עם מערכת מידע שמחוברת לכל סניפי החברה. היא ציינה כי המערכת החדשה סורקת את החשבוניות של הספקים ומעבירה אותן לתיקים שלהם – עבודה, שלדבריה, נעשית בחברות אחרות בתחום באופן ידני עדיין. היא הוסיפה כי כלים מתקדמים מבוססי בינה מלאכותית יכולים כיום לעקוב ולנתח נתוני מיקום של מכולות ולעדכן את הלקוח במיקומן המדויק בזמן אמת.

 

עודד שחר, CTO של חברת צים ומנהל Zim ventures, ציין כי לחברת צים עצמה יש יחידה עצמאית של מערכות מידע ובה כ-500 עובדים, וכבר לפני שש שנים החברה נעזרה בטכנולוגיה של בינה מלאכותית על מנת לפתור בעיה שהטרידה את קברניטי החברה והיוותה לעיתים סיכון ממשי לאנייה ולצוותיה: מטענים מסוכנים שהוטענו על גבי האנייה ולא דווחו כראוי לחברה היוו סיכון בטיחותי ובחברה החליטו לאמן מודלים של בינה מלאכותית, ולימוד מכונה בסקירת שטרי המטען על מנת לאתר מטענים מסוכנים שלא דווחו כראוי. לדבריו, הטכנולוגיה סייעה רבות בפתרון הבעיה וכיום החברה מצליחה לזהות בדיוק של 96% האם ישנו מטען מסוכן על גבי המכולה.

 

ירון גורטלר, מנכ״ל יוניון רכב תעשייתי, ציין גם הוא כי הטכנולוגיה שחברת טויוטה מספקת ללקוחותיה – מלגזות הפועלות באופן אוטונומי – מסייעות לשמור על חיי אדם. לדבריו, מחירי הנדל״ן המאמירים בישראל גרמו לכך שהמרלו״גים צומחים לגובה – אפילו לגבהים של 30 ו-40 מטר, ולבני אדם מסוכן לעבוד בגבהים כאלה, גם אם הם בתחתית המלגזה. בנוסף, ציין גורטלר כי קיים היום קושי רב במציאת עובדי מלגזה והוסיף כי מלגזות אוטונומיות יכולות לעבוד 24/7, לא צריכות ללכת למילואים ולא יוצאות לחופשת לידה.

 

רז רונן, מנכ״ל Wisor AI,  הבהיר כי המילה ׳בינה המלאכותית׳ יכולה להרתיע אנשים אבל לדבריו הבינה המלאכותית היא כלי ולא מטרה. המטרה היא להעצים תהליכי עבודה, לייעל, ולתת לאנשים לפתור בעיות מורכבות ולחשוב מחוץ לקופסה. לדבריו, כל התהליכים הממוכנים ואלו שחוזרים על עצמם יכולים להיות מוחלפים על ידי בינה מלאכותית. רונן הסביר כי זוהי דרך הפעולה של חברת Wisor שכן היא מסייעת לחברות שילוח מסורתיות ותהליכים לוגיסטיים להפוך לדיגיטליים.

 

הפאנל היה חלק מרכזי בוועידת PORT2PORT בהנחיית העיתונאי אודי סגל, שנמשכה לצד תערוכה רחבת היקף בה הציגו חברות מתחום שרשרת האספקה בישראל, בהן חברות נמל, הובלה אווירית ושילוח. האירוע משך אלפי מבקרים והוכתר כהצלחה מסחררת על ידי המשתתפים.