משלחת של שבע חברות הזנק מתחום מדעי החיים (מכשירים רפואיים ופארמה) תתחיל היום (ב') ביקור בארצות הברית, במטרה לחשוף את הפתרונות הטכנולוגיים שברשותן בפני משקיעים פוטנציאליים.
הסיור, במהלכו יבקרו נציגי החברות ב- בניו יורק, בוסטון, פיטסבורג, שיקאגו, סיליקון ואלי ומחוז אורנג' בקליפורניה, יימשך שבוע, וילווה על ידי הנספחים המסחריים של משרד הכלכלה בארצות הברית.
מדובר בחברות שסיימו את שלב המו"פ הראשוני וזקוקות להשקעה בכדי להבטיח את המשך הפיתוח וצמיחה. במסגרת הנסיעה ייפגשו החברות עם עשרות משקיעים, נציגי קרנות השקעה ואנג'לים.
המשלחת הינה יוזמה משותפת של מינהל סחר חוץ והמטה לקידום השקעות במשרד הכלכלה ומטרתה קידום גיוס השקעות לחברות צעירות.
יצוין כי בישראל קיימות למעלה מ-650 חברות בתחום המכשור הרפואי, המהווה כ-60% מענף מדעי החיים כולו. בשנת 2012 עמד סך היצוא של ענף מדעי החיים על כ-8 מיליארד דולר, כש-6 מיליארד דולר באו מענף הביו-פארמה וכ-2 מיליארד דולר ממכשור רפואי.
הנספחת המסחרית למזרח ארצות הברית נילי שלו: "חשיבות הביקור בכך שהוא מאפשר לחברות צעירות הזדמנות להיחשף במהלך שבוע אחד לקהל משקיעים ושותפים פוטנציאליים בכל רחבי ארצות הברית. ההתארגנות המשותפת של שלשוה נספחים מסחריים בארצות הברית, יחד עם שותפים מקומיים בכל עיר, מרכזת משאבים לטובת החברות, בניסיון להביא להן ערך רב".
יצוין שמדובר בפעם ראשונה בה מתארחת משלחת מסוג זה בפיטסבורג, כשהאירוע נערך בשיתוף המרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג, מרכז רפואי וטכנולוגי בשווי 10 מיליארד דולר, שבבעלותו עשרות מרכזים רפואיים במזרח ארצות הברית. מלבד היותו מרכז רפואי מוביל, פועל המרכז גם כמשקיע אסטרטגי בחברות וביצע השקעות גם בחברות ישראליות.
הנספח המסחרי של משרד הכלכלה בקליפורניה גילי עובדיה: "בחוף המערבי יתקיימו כשני אירועים בעמק הסיליקון ובאורנג' קאונטי, שני מרכזי עסקים מרכזיים וחשובים, שממוקמים על הצומת הקריטית של תעשיית מדעי החיים מחד והשקעות מאידך. תעשיית מדעי החיים פורחת ומשגשגת והיא סומנה כענף יעד מבין ענפי התעשייה השונים בהם מתמקדת המשלחת הכלכלית בחוף המערבי. אנו מקווים לייצר עניין, שיוביל להשקעות בחברות הצעירות המגיעות מהארץ".
גילעם קינן, מנהל מחלקת מדעי החיים במטה לקידום השקעות, העומד בראש המשלחת: "זו הפעם השנייה לשיגור משלחת במדעי החחים לארצות הברית למטרה של גיוס הון. כל החברות שהשתתפו במשלחת הקודמת הביעו שביעות רצון גדולה מהקשרים השונים שקשרו, שתרמו להם רבות להבנת הצרכים בשוק האמריקאי".