ענף התיירות הרפואית - ישראל במקום השלישי

במקום הראשון דורגה קנדה עם ציון של 76.62, במקום השני בריטניה עם ציון 74.87. כיום מגיעים לישראל מעל 30 אלף איש כל שנה לטיפולים וניתוחים רפואיים מורכבים


11:07 ,28.09.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

מרכז מחקר הבריאות העולמי IHRC פרסם סקירה עדכנית לשנת 2016 בדבר דירוג תיירות רפואית בעולם. מהסקירה עולה כי מדינת ישראל שומרת על המקום השלישי בעולם (כמו בשנת 2015, ו-2014), עם ציון משוכלל של 73.91, כשבמקום הראשון דורגה קנדה עם ציון של 76.62, במקום השני בריטניה עם ציון 74.87, במקום הרביעי סינגפור בציון 73.56, והודו עם ציון 72.10 במקום החמישי. 

 

בניתוח הפרמטרים עליהם התבסס הדירוג, עולה כי מדינת ישראל מוקמה במקום הראשון באיכות הציוד והשירותים בציון 81.6, במקום ה-4 בסביבת היעד בציון 67.56, ובמקום ה-11 עם ציון 72.58 בתעשיית תיירות רפואית.

 

לדברי רונן סולומון, מנהל תחום תיירות רפואית באיגוד לשכות המסחר, "נתוני מרכז מחקר הבריאות הבינלאומי, מחדדים את עמדתנו לאורך השנים, כי מדינת ישראל הינה מעצמה בענף התיירות הרפואית. כיום מגיעים לישראל מעל 30,000 איש כל שנה לטיפולים וניתוחים רפואיים מורכבים, ומספר כפול מזה של תיירי מרפא/החלמה שמגיעים בעיקר לים המלח. תיירים רפואיים מגיעים לישראל לא רק ממדינות מזרח אירופה והגוש הסובייטי לשעבר, אלא גם מהרבה מדינות ערב (לרבות מדינות להן אין קשרים דיפלומטיים עם ישראל), מדינות אפריקה, ואפילו מערב אירופה וארה"ב. בקרוב אנו אמורים לראות במדינת ישראל תיירים רפואיים שמגיעים מסין, וכבר הגיעו לישראל מספר משלחות של רופאים סיניים כדי להכיר מקרוב את בתי החולים ורמת הרפואה בישראל. בשנה החולפת יצאו כ-40 מיליון סינים לטיפולים רפואיים בעולם, בהיקף כספי של 50 מיליארד שקל. אם נשכיל להביא תיירים רפואיים מסין לישראל, הרי שכלכלת המדינה תצמח לאין ערוך".

 

סולומון ציין "כי למרות הירידה בתיירות רפואית שמגיעה לישראל מרוסיה ואוקראינה, הרי שישנה מגמת עליה בתיירות רפואית ממדינות אחרות. ישראל כמדינת קיבוץ גלויות, נהנית גם מרופאים באיכות גבוהה, גם מציוד רפואי מהמשוכללים בעולם, וגם מרופאים דוברי שפות רבות, בכללם ערבית, רוסית, אנגלית, צרפתית, ספרדית וכדומה, מה שמסייע בהבאת תיירים רפואיים, שלרוב מרגישים נוח להיות מטופלים על ידי רופאים שדוברים את שפתם".

 

הנתונים הוצגו בשבוע שעבר בכנס שקיימה האגודה הישראלית לתיירות רפואית שבלשכת המסחר, שעסק בעתיד ענף התיירות הרפואית, בהשתתפות חברי כנסת, רופאים, רוקחים ובתי מרקחת, נציגי קופות חולים, נציגי הסתדרות הרופאים ועוד.