עלייה של 10% ביצוא היין בשנת 2014

לפי נתונים של מכון היצוא, יצוא היין הסתכם ב-39.5 מיליון דולר, והיווה כ-20% משוק היין המקומי


10:57 ,26.01.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

בשנת 2014 הסתכם יצוא ענף היין ומשקאות חריפים אחרים מישראל ב-39.5 מיליון דולר, עלייה של 10%  לעומת שנה קודמת. כך לפי נתונים של מכון היצוא, לרגל פתיחת תערוכת היין סומליה 2015 הנפתחת היום (ב').

 

עיקר העלייה ביצוא היין נובעת מגידול בסך 1.4 מיליון דולר ביצוא היין לאירופה (עלייה של 12%) ומגידול של 1.2 מיליון דולר ביצוא היין לצפון אמריקה (עלייה של 6%). יצוא היין לאסיה גדל בשיעור של 27%, לסך של 2.2 מיליון דולר.

 

על פי ניתוח מכון היצוא, יצוא ענף יין ומשקאות חריפים אחרים  לצפון אמריקה גדל בשנת 2014 ב-6% והסתכם ב-23 מיליון דולר, והיווה 58% מיצוא היין מישראל בשנת 2014. עיקר יצוא היין מישראל מיועד לארה"ב והסתכם ב-20 מיליון דולר, עלייה של 4.5% לעומת שנה קודמת.

 

יצוא ענף היין ומשקאות חריפים אחרים לאירופה גדל בשנת 2014 ב-12% והסתכם ב-13 מיליון דולר, והיווה 33% מיצוא הענף. צרפת היא יעד היצוא העיקרי ליין הישראלי באירופה. היקף היצוא ליעד זה הסתכם ב-3.6 מיליון דולר, עלייה של 13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

יצוא ענף יין ומשקאות חריפים אחרים  לאסיה גדל ב-27% והסתכם ב-2.2 מיליון דולר, והיווה 6% מיצוא הענף. יעד היצוא המרכזי ליין ישראלי ביבשת היא יפן, אליה הסתכם יצוא היין ב-847 אלף דולר, עלייה של 60%.

 

יצוא יין ומשקאות חריפים אחרים לאמריקה הלטינית גדל ב-71% והסתכם ב-615 אלף דולר, והיווה 2% מיצוא הענף. יעד היצוא העיקרי ליין ישראלי ביבשת היא פנמה, כשהיקף יצוא היין ליעד זה הסתכם  ב-212 אלף דולר, עלייה של 15%.

 

מנהלת תחום היין במכון היצוא יערה שמעוני: "יצוא היין הישראלי מתבסס ברובו על שוק היינות הכשרים אשר מבוקשים על ידי יהדות התפוצות. בשנים האחרונות זוכים היינות הישראלים להכרה עולמית ולהתעניינות מצד גורמים בינלאומיים רבים. העלייה ביצוא למדינות אסיה, בהן השוק הכשר אינו משמעותי, ומעידה על התחזקות מותג היין הישראלי בעולם".

 

שוק היין בישראל מתחזק משנה לשנה. להערכת מכון היצוא, כיום פועלים בישראל כ- 250 יקבים, מתוכם כ-50 יקבים מסחריים והשאר יקבי בוטיק ויקבי גראז'. שוק היין בישראל מגלגל 220 מיליון דולר בשנה. היקף הייצור עומד על 40 מיליון בקבוקי יין (כולל תירוש). להערכת מכון היצוא, 20% מייצור היין הישראלי מופנה ליצוא לרחבי העולם.

 

לרגל תערוכת סומליה מארח מכון משלחת של חמישה עיתונאים מהודו, פולין, גרמניה, צרפת והולנד. העיתונאים יקיימו מפגשים עם  היקבים הישראלים המציגים בתערוכה, יטעמו מגוון יינות ויסיירו בכרמים ובאזורי הגידול השונים.