עיר המים הישראלית הושקה בסין

שר הכלכלה נפתלי בנט חנך את הפרויקט, במסגרתו יוטמנו טכנולוגיות מים ישראליות בעיר Shougang לשם שימוש מסחרי


11:14 ,24.11.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

שר הכלכלה נפתלי בנט השיק הבוקר (ב׳) את פרויקט הדגל ״עיר המים״ בסין והכריז על הבחירה בעיר Shougang שבמחוז שאנדונג כעיר המים הישראלית בסין.

 

בנט הגיע ביום אמש לסין בראש משלחת עסקית בת 15 חברות מים ישראליות, במטרה לקדם את רכישתן של טכנולוגיות מים ישראליות בסין.


ביקורו של בנט הינו שיאו של תהליך מתמשך אותו מוביל משרד הכלכלה באמצעות נספחיו המסחריים בסין, מול הרשויות הסיניות, במטרה לקדם את החברות הישראליות ולשלב את הטכנולוגיות שפיתחו במערכת המים האדירה של סין. מערכת המים הסינית ניצבת בפני אתגרים רבים נוכח גידול האוכלוסין האדיר, וכן הזיהום הנרחב של מקורות מים במדינה, ולכן יש "צימאון" גדול לפתרונות הישראלים. 

 

פרויקט עיר המים הינו פרויקט בו טכנולוגיות מים ישראליות יוטמעו בעיר הנבחרת לשימוש מסחרי ובכך מהווה תצוגת תכלית חיה לפתרונות אותם מציעות החברות הישראליות, מתוך מטרה למשוך את הרשויות לאמץ את כלל הפתרונות של הפרויקט, או חלקיו, גם בערים אחרות בסין.

 

העיר Shouguang נבחרה לאחר תהליך מדוקדק, שנעשה במשותף על ידי נציגי משרד הכלכלה ומקביליהם הסינים. במסגרת הפרויקט תהנה העיר מפתרונות מים של החברות הישראליות בתחום ההתפלה, טיפול בשפכים, מים מושבים לחקלאות, אספקת מים ועוד. מדובר ביוזמה ראשונה מסוגה, הזוכה לתמיכה גם מצוות המשימה המשותף לישראל וסין, האמון על קידום היחסים הכלכליים ביניהן.


בנט: ״ישראל וסין הן שותפות טבעיות לשיתוף פעולה טכנולוגי ועסקי. יש לנו ניסיון עשיר בתחום המים. פרויקט עיר המים יסייע לפתוח את השוק הסיני לחברות מים ישראליות ולקדם את היחסים הביליטארלים בין המדינות״.

 

במהלך ביקורו בסין יבקר בנט עם משלחת החברות בבייג'ינג, שנחאי ונאנג'ינג, בה יערכו סמינרים ופגישות עסקיות לחברות הישראליות עם מגוון רחב של גורמים ממשלתיים ולא ממשלתיים סינים בתחום המים. בנוסף הוא יערוך פגישות עם בכירי ממשל סיניים במשרד הסחר הסיני (MOFCOM), כמו גם בכירים מעולם העסקים, בהם מנכ"ל ענקית האינטרנט BAIDU, במטרה לסייע לחברות ישראליות לשתף פעולה עם ענקיות אלה ולהביאן לישראל לפתיחת מרכזי סקאוטינג ומו"פ.

 

כן צפוי השר להשיק את המרכז העסקי ישראל–סין בשנגחאי ולחנוך את חוות ההדגמה החקלאית הישראלית בפרובינציית פוג'יאן שבדרום סין. חוות הדגמה זו הינה חווה מסחרית, שהוקמה ביוזמת ובתמיכה מימונית של משרד הכלכלה, היא מאגדת בתוכה מספר חברות ישראליות אשר משתמשות בחווה כאבן שואבת ללקוחות מסין והמרחב האסייתי בה ניתן לצפות ביכולות הישראליות.


ממינהל סחר חוץ נמסר כי היקף הסחר עם סין עמד ב-2013 על 10.8 מיליארד דולר. בשנת 2014 הסחר צפוי לעלות בכ-15%.