סקירת Coface מעלה את רמת הסיכון של היצואנים הישראלים לגרמניה

בסקירה חצי שנתית של ענקית ביטוח האשראי הבינ״ל מציינת החברה כי דירוג הסיכון של השוק הגרמני זהה כעת לדירוג הסיכון של השוק הישראל המקומי. בשוק הישראלי המקומי: ענפי הקמעונאות, הטקסטיל והבנייה ממשיכים להיות מוגדרים כענפים ברמת סיכון גבוהה


12:13 ,06.08.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

על רקע הירידה בהיקף הייצוא הישראלי לגרמניה, ענקית ביטוח האשראי הבינלאומית Coface מעלה את רמת הסיכון של היצואנים הישראלים למדינה. כך עולה מהסקירה החצי שנתית של החברה. בשוק הישראלי המקומי, החברה מותירה את דירוג ענפי הקמעונאות, הטקסטיל והבנייה כענפים ברמת סיכון גבוהה.

 

בסקירה החצי שנתית שפרסמה Coface ליצואנים הישראלים העלתה החברה את רמת סיכון של גרמניה מרמת סיכון נמוכה מאוד לרמת סיכון נמוכה (רמת סיכון A2 בסולם של 8 דרגות סיכון), בדומה לרמת הסיכון של ארה״ב, קנדה, צרפת, שבדיה וישראל. על פי כלכלני Coface, כלכלת גרמניה עדיין נהנית מנתונים מאקרו כלכליים טובים כמו המשך הצריכה הפרטית ושוק עבודה יציב, אולם ניתן כבר להבחין ברוחות שונות. התעשיה הגרמנית נמצאת בסנטימנט שלילי, בעיקר בהשפעת שוק הרכב הסובל מהאטה ומירידה בהיקפי הייצור והייצוא. להרעה במצבה של תעשיית הרכב בגרמניה ישנן מספר סיבות: מרבית הרכבים החשמליים הנמכרים כיום בעולם אינם מיוצרים בגרמניה וצמיחה עתידית בהיקף הייצור של מכוניות חשמליות צפויה לפגוע בתעשיות אחרות במדינה המספקות כיום חומרי גלם לתעשיית הרכב בגרמניה. לכך מתווספת הירידה בהיקף הביקוש למכוניות גרמניות בסין - שוק הייצוא העיקרי של תעשיית הרכב הגרמנית, בין השאר בשל מלחמת הסחר בין ארה״ב וסין.

 

כלכלני החברה מעריכים כי לא צפוי שיפור במצב התעשיה הגרמנית בתקופה הקצרה והבינונית. קצב הצמיחה של התמ״ג הגרמני בשנת 2019 יעמוד על 0.8% בלבד, לעומת 1.5% אשתקד. בנוסף, השינויים בפוליטיקה הגרמנית, כפי שבאו לידי ביטוי בבחירות לפרלמנט האירופי, מעידים על חוסר יציבות פוליטי במדינה - דבר שאינו תורם ליציבות הכלכלית. במקביל Coface העלתה את רמת הסיכון של אוסטריה (מ-1A ל-2A) ושל צ׳כיה (מ-2A ל-3A) הנסמכות על הכלכלה הגרמנית.

 

ירידה בהיקף הייצוא הישראלי לגרמניה

 

נראה כי להרעה הקלה בכלכלה הגרמנית השפעה גם על היקפי הייצוא הישראלי למדינה. על פי נתוני הלמ״ס, בחודשים ינואר - יוני 2019 נרשמה ירידה בהיקף הייצוא הישראלי לגרמניה שהסתכם בכ-870 מיליון דולר, לעומת כ-924 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.

 

בנוסף, Coface העלתה את רמת הסיכון של היצואנים הישראלים במספר סקטורים ברחבי הגלובוס: בארה״ב וצפון אמריקה עלה הסיכון ליצואנים בענפי האנרגיה והתחבורה לרמת סיכון בינונית. במערב אירופה הועלתה רמת הסיכון של ענפי הרכב והתרופות לרמת סיכון גבוהה ובינונית בהתאמה. כמו כן גם בהודו ויפן הועלתה רמת הסיכון בתחום הרכב לרמת סיכון גבוהה.

 

בשוק הישראלי המקומי, על פי הסקירה של Coface ענפי הבנייה, הטקסטיל והקמעונאות ממשיכים להיות מוגדרים כענפים ברמת סיכון גבוהה. ענפי האנרגיה, IT, פרמצבטיקה, מתכות, נייר, תחבורה ועץ מוגדרים כענפים ברמת סיכון בינונית. רק ענפי הרכב והכימיקלים מוגדרים כענפים ברמת סיכון נמוכה.