ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה נמסר כי אחד האתגרים הגדולים הניצבים בפני יצואנים המעוניינים לעבוד בסין הינו החשש מפני פגיעה בזכויות הקניין הרוחני, אם בצורה של הפרת פטנטים, העתקות סימני מסחר או בדרכים אחרות.
המצב בסין השתנה וממשיך להשתנות לטובה בנוגע לאפשרות להגן על זכויות בטכנולוגיה בכלל ועל זכויות קניין רוחני בפרט. למרות שמערכת הקניין הרוחני בסין הינה צעירה מאוד, בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי דרמטי באמצעים המסופקים על ידי הממשל הסיני להגנה ואכיפה של קניין רוחני וזאת במאמץ לשנות את התדמית השלילית של השוק הסיני ולהבטיח את המשך הפעילות הכלכלית של חברות זרות. לדוגמא, בשנת 2014 הוקמו בסין שלושה בתי משפט ייעודיים לקניין רוחני בבייג'ינג, שנחאי וגואנז׳ו.
עם זאת, הכללים והחוקים בסין אינם זהים לאלה החלים בישראל ובמדינות אחרות, ולכך יש להוסיף את ההבדלים בתרבות העסקית המשפיעים גם הם על תחום ההגנה על קניין רוחני. מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מקדם טיפול בתחום הקניין הרוחני בסין, בין היתר באמצעות הנציגות הכלכלית בבייג׳ינג, בראשותו של מר חיים מרטין, אחת משתי נציגויות כלכליות בעיר. צוות הנציגות מסייע לחברות ישראליות רבות בתחום הרגולציה בסין, בדגש על נושא הקניין הרוחני: טיפול בסימן מסחר, זיוף מותגים, הגנה על פטנטים ועוד.
אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה: ״ידע והבנה בסיסית בתחום הקניין הרוחני בכלל ובסין בפרט, עוד בשלב מוקדם הינו קריטי. על כן, על מנת להקטין את הסיכונים הכרוכים בפעילות בסין, אנו ממליצים להקפיד על תכנון וביצוע אסטרטגיית רישום והגנה של זכויות קניין רוחני בכל פעילות עסקית בסין או מול חברה סינית, מוקדם ככל הניתן״.
עינת לב, ראש הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בשנחאי: ״קידום הייצוא והרחבת שיתוף הפעולה הכלכלי עם סין הינם יעדים מרכזי עבור ממשלת ישראל וכמובן עבור משרד הכלכלה והתעשייה. בסין ישנם היום שישה נספחים כלכליים שתפקידם לסייע לחברות ישראליות לפעול בשוק. זהו המקום היחידי בעולם שבו ישנו נספח ייעודי המתמחה בתחומי הרגולציה לרבות תקינה, רישום מוצרים וסימני מסחר, וכמובן הקניין הרוחני. חברות ישראליות המגיעות לשוק ניצבות מול פער גדול בין הפוטנציאל הענק להיעדר המשאבים והאינפורמציה על השוק, ואנו מלווים את אותן החברות באופן הדוק בשוק הסיני. בשנת 2017 עמד היקף הסחר בין סין וישראל על כ- 9.8 מיליארד דולר, גידול של למעלה מ 6% לעומת אשתקד, ואנו שואפים להגדילו באופן משמעותי בשנים הקרובות״.
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה יקיים ב-6.2.18 סמינר מקצועי בתחום הקניין הרוחני בסין במתחם הבורסה לניירות ערך בתל אביב, בין השעות 9:30-13:30.