מנתוני התאחדות התעשיינים עולה, כי בשל קשיים רגולטורים מצד משרדי הממשלה ופערי מטבע, ישנה נסיגה של כ-10% ביצוא ענף הקוסמטיקה הישראלי בשנת 2015.
ב-2014 יצוא ענף הקוסמטיקה הישראלי עמד על 609 מיליון דולר ואילו בשנת 2015 היצוא עמד על 546 מיליון דולר, צניחה של 63 מיליון דולר.
עיקר הצניחה בשנה שעברה היתה ביצוא למדינות מזרח אירופה ורוסיה, בהיקף של 40%, מ-73 מיליון דולר בשנת 2014 ל-44 מיליון דולר בשנת 2015.
כמו כן, היתה צניחה של 31% ביצוא הקוסמטיקה למדינות האיחוד האירופאי, מ-250 מיליון דולר בשנת 2014 ל-218 מיליון דולר בשנת 2015.
בשנת 2015 נרשמה צמיחה גם ביצוא ליבשת אסיה בשיעור של 14%, מ-67 מיליון דולר בשנת 2014, ל-76 מיליון דולר בשנת 2015 .
כן עולה מנתוני ההתאחדות, כי עיקר יצוא הקוסמטיקה הישראלית בשנת 2015 הופנה בעיקר למדינות האיחוד האירופאי (40%), צפון אמריקה (31%), אסיה (14%), ולמדינות המתפתחות – מרכז ודרום אמריקה, אפריקה ושאר העולם (7%).
תעשיית התמרוקים בישראל נכון ל- 2015 מורכבת מכ-80 מפעלים, רובם קטנים ובינוניים, המעסיקים כ-10 אלף עובדים באופן ישיר ועקיף. מחזור הפעילות השנתי מוערך בכ-4 מיליארד שקל, כאשר כ-50% מהייצור מופנה ליצוא. הרווח הנקי של כלל התעשייה מוערך בכ-5%-2% מהמחזור.
מנהל איגוד מוצרי הצריכה והבנייה, המנהל את ענף הקוסמטיקה בהתאחדות התעשיינים, עדי שאולי: "ענף התמרוקים בהתאחדות התעשיינים מקדם בימים אלו, בשיתוף ח"כ מירב בן ארי (כולנו) את חקיקת תקנות רוקחים, לאחר שנים רבות של עבודה משותפת עם משרד הבריאות, במטרה להביא את התקנות לחקיקה בהקדם האפשרי לאישור הכנסת.
"סוגיית פטור מרישיון עבור תמרוק מיועד ליצוא אשר אינו נמכר בשוק המקומי והיא עתידה להיפתר עם אישור התקנות שמאמצות את הרגולציה האירופאית בתמרוקים ותכליתה יישור קו הרגולציה האירופית בתמרוקים. התעשיינים רואים בחקיקה זו הזדמנות לעבוד בתיאום עם המדינות המתקדמות בעולם. כבר היום רבים מהתעשיינים עומדים בסטנדרטים ובדרישות הרגולציה החדשה על מנת לייצא לחו"ל. הם עושים זאת בהצלחה רבה ומסבים גאווה לתעשייה הישראלית ככלל ולתעשיית התמרוקים בפרט".
בעלי מפעל פאר פארם חביב פאר: "מדינת ישראל נחשבת כיום לאחת המדינות המובילות בעולם בתחום הקוסמטיקה, בין השאר בזכות ים המלח, אשר מהווה משאב טבעי נהדר למוצרי טיפוח. כמו כן, לישראלים יש הרבה תעוזה, שבאה לידי ביטוי בחדשנות ופיתוח. הישראלים תמיד פתוחים לאמץ תקנים חדשים והם לא מקובעים כמו חברות אירופאיות, שרבות מהן מייצרות עד היום מוצרי קוסמטיקה באותה מתכונת בה ייצרו בשנות ה-70".
מבעלי מפעל ספא קוסמטיקס יקי שקלרש: "ענף הקוסמטיקה בישראל מתפתח, אבל ישנם חסמים ממשלתיים גדולים מאוד, המונעים את צמיחת היצוא, ורגולציה שיוצרת אצלנו עומס עבודה אדיר. לדוגמה, בעוד באירופה מספיק לעשות התאמה ורישום מוצרים, בישראל צריך לשלם אגרה עבור כל מוצר ומוצר. היינו רוצים שגם בישראל יאומץ התקן האירופאי במלואו".