המינהל לסחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה יגדיל השנה בכ-30% את תקציב תכניות הסיוע שהוא מפעיל לחברות מייצאות. מדובר בתוכניות "כסף חכם", בקרן הפרויקטים והמכרזים הבינלאומיים ובקרן מאגדי תשתית.
בשנת 2016 העביר המינהל ליצואנים שהשתתפו בתכניות אלה תמיכה בהיקף כולל של כ-60 מיליון שקל.
מדובר בתוכניות שמקלות על חברות ישראליות שמבקשות להרחיב את פעילותן בשווקי יעד בעולם, בניסיון לאפשר להן להתבסס בהם. המטרה היא להגדיל בהמשך את היקף היצוא הישראלי, שהסתכם אשתקד בכ-92 מיליארד דולר. היעד שקבע משרד הכלכלה והתעשייה הוא שעד שנת 2020 יגיע יצוא השירותים והסחורות מישראל לרף של 100 מיליארד דולר.
מנתוני משרד הכלכלה עולה כי ב-2016 הגישו 240 חברות מייצאות בקשות לקבלת סיוע ממינהל סחר חוץ, במסגרת אחד המסלולים הייעודיים שהוא מעמיד. מכלל הבקשות, 129 אושרו ו-111 נדחו. 39 מתוך הבקשות לקבלת תמיכה מהמדינה נדחו בשל היעדר תקציב מספיק. במשרד הכלכלה מעריכים כי בעקבות הגדלת התקציב לתוכניות אלה לשנה זו, ניתן יהיה לתמוך במספר רב יותר של חברות.